Podaljšek sezone v Kobaridu
V Kobaridu, gastronomski prestolnici Posočja, se trudijo podaljšati sezono tudi na prehodu v manj obiskani čas leta. Festival Jestival je ponudil vpogled v jesen, zdaj pa goste v Posočje vabijo s posebno in ugodno cenovno ponudbo, s čimer se želijo približati tudi domačinom, ki jih zdaj manj obremenjuje turistični obisk.
Žiga in Nejc Hvala iz kobariške restavracije Topli val
Foto: Arhiv PnKOBARID • Pri Valterju Kramarju v Polonki je lažje dobiti mizo, v verjetno najboljši restavraciji z morsko hrano nekoliko stran od morja, v kobariškem Toplem valu, pa v prihodnjih dneh, med 22. in 26. oktobrom, pripravljajo Dneve Toplega vala. Za 35 oziroma 50 evrov pripravljajo jedilnike s tremi oziroma petimi jedmi in dodatkom, Žiga in Nejc Hvala pa bosta svetovala z ustreznimi vini. Ko se bo še bolj približala zima, bodo gostilne v Posočju izmenično zaprte, vse pa bi bilo seveda drugače, če bi vozila žičnica na Kanin. To je odmaknjeno v neke boljše čase, dotlej pa tako v Kobaridu kot drugod v dolini z akcijami poskušajo vsaj nekoliko podaljšati turistično sezono ter ohraniti kondicijo in delovna mesta.