Dr. Stanislav Renčelj je spet izdal knjigo, naslov najnovejšega dela 
je Med žlahtnim kraškim pršutom in blagodejnim teranom.
Dr. Stanislav Renčelj je spet izdal knjigo, naslov najnovejšega dela je Med žlahtnim kraškim pršutom in blagodejnim teranom. Foto: Petra Mezinec

Nova knjiga doktorja za pršute

Kulinarika

Kraševec dr. Stanislav Renčelj se ni izneveril tradiciji. Tudi v letošnjem letu je izšla njegova knjiga, bogato opremljeno delo Med žlahtnim kraškim pršutom in blagodejnim teranom, ki jo posveča gastronomski dediščini in bogastvu Krasa. Da iz knjige domala diši, so Renčelju pomagali kraški kuharski mojstri, ki so številne jedi pripravili za fotografiranje. Verjetno bodo skupaj v akciji spet 6. junija, ko v sežanskem Botaničnem vrtu ob 18. uri pripravljajo predstavitev knjige.

Pršut in teran sta vezivo Krasa, veje iz besed dr. Stanislava Renčelja, neumornega raziskovalca dediščine in spodbujevalca čim višje kakovosti kraških suhomesnatih izdelkov. “Na Krasu ni družinskega slavja brez pršuta in terana,” pravi. Kar približno 50 knjižnih del je že izpod njegovega peresa, med njimi so tudi kultne, kot eno prvih njegovih del Suhe mesnine na Slovenskem. Ukvarjal se je s tehnološkimi postopki sušenja in zorenja mesnin, a tudi s sirom, kruhom in še marsičim. Nenazadnje z zaščito lipicanca.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.