
Ko se razpravlja o okusih
Valter Kramar (Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu) in Matej Tomažič (Majerija, Slap pri Vipavi). Nekdanja cimra iz dijaških dni v Ljubljani sta danes uveljavljeni imeni slovenske gastronomske scene. Konec prejšnjega tedna sta se “pomerila” na revijalnem someljskem dvoboju pri Janezu Bratovžu v restavraciji JB v Ljubljani ter razgalila svoja pogleda na vinski svet in spajanje vin s hrano. Večer sta povezala s številnimi zgodbami, ki so jedem in vinom dale dodatno dimenzijo.
Pred poldrugim letom, konec poletja v prvem koronskem letu, so pri portalu Ovinu.si, ki želi biti in je pomemben povezovalec slovenske vinske scene, lansirali zamisel o someljejskih dvobojih. Portal, ki sodi pod okrilje časnika Finance, njegova vodja je Alenka Sušnik, urednik pa Novogoričan Vanja Alič, ima kar nekaj izvedenih projektov, a je videti, da se je nemara najbolj prijel eden najmlajših, ki s spajanjem hrane in vina izpostavlja draž gastronomije ter zbuja zanimanje za raziskovanje velikanskega sveta okusov, ki tako rekoč ne pozna meja.
Si želite prebrati celoten članek?
Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR
Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.
Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI
Že imate aktivacijsko SMS kodo?
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
- Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
- Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
- Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.