Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana je v Portorož privabil 
številne ljubitelje vin iz te priljubljene sorte.
Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana je v Portorož privabil številne ljubitelje vin iz te priljubljene sorte. Foto: Tomaž Primožic/FPA

(FOTO) Malvazija postaja turistična destinacija

Kulinarika

Dva dneva festivala Malvazija, žlahtni okus Mediterana, sta privabila v Portorož veliko število poznavalcev in ljubiteljev te vinske sorte, s katero vinarji pridelujejo najrazličnejša vina, od svežih in penin do vin s podaljšano maceracijo in/ali zorenjem ter predikatov.

Mednarodna udeležba vinarjev iz Slovenije, Italije in Hrvaške je na festivalu Malvazija, žlahtni okus Mediterana ponujala priložnost za ugotavljanje različnosti v sličnosti, h kateri prispevajo vselej nekoliko drugačne vinogradniške in kletarske prakse. Malvazija dobro uspeva tako ob morju kot globlje v notranjosti, pri čemer prihajajo sortne značilnosti najbolj do izraza pri svežih vinih. Takrat prepriča s sadno-cvetnimi notami in ubranostjo med alkoholom in kislino, medtem ko igrajo zrele malvazije z drugačnimi aduti, njihov as v rokavu pa je kletarjev avtorski podpis.

Malvazija od Korade do Premanture

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.