Tomaž Faganel iz Prvačine med izdelavo krodeginov
Tomaž Faganel iz Prvačine med izdelavo krodeginov Foto: Toni Gomišček

Domače klobase kljubujejo koronavirusu

Kulinarika

Je čas za kópanje in je čas za kepanje. Je čas za setev in čas za žetev. Je čas za delo in za počitek, za petek in za svetek. Na koledarju so prazniki in nedelje obarvani rdeče, le za kmečki praznik to ne velja. Ker to ni dela prost dan, ampak dan, ko cela družina zaviha rokave, da ob pomoči veščega mesarja prašiča stlači v čreva.

Klasičnih kolin je sicer vse manj, saj tudi svinjaka nima več vsaka hiša, želja po domači klobasi, salami ali celo pršutu pa ni ugasnila. V dneh, ko pritisne mraz, kot teloh v snegu vzniknejo želje, da bi s stropa v kleti kot stalaktiti visele mesnine, ene bolj drobne in druge bolj debele, četudi narejene iz kupljenih prašičjih polovic.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.