V kuhinji restavracije Calypso sledijo ustvarjalnosti in se raje ne 
držijo utečenih receptov, ampak iz znanih sestavin pripravljajo 
krožnike, ki so istočasno okusni in lepi na pogled, pravi Dalibor 
Janacković.
V kuhinji restavracije Calypso sledijo ustvarjalnosti in se raje ne držijo utečenih receptov, ampak iz znanih sestavin pripravljajo krožnike, ki so istočasno okusni in lepi na pogled, pravi Dalibor Janacković. Foto: Leo Caharija

Calypso raziskuje okuse

Sobota

Najprej je bila Perla s francosko restavracijo. V redu, še prej so bili Argonavti s pivnico in picerijo, toda to je za mnoge že davno pozabljena zgodba, zato se vrnimo v čas Hita, ki se je pri uveljavljanju igralniškega turizma na Goriškem zgledoval po kazinojih, kjer je vse vrhunsko, vključno z gastronomijo.

In tako je leta 1993 namenil gostom restavracijski presežek z izbrano ekipo kuharjev, veščim someljejem in hosteso, ki je vnesla v stik z gosti prijetno zmes domačnosti in zadržane profesionalnosti. Ob povečanju hotelskih zmogljivosti leta 2006 je nove prostore dobila tudi elitna restavracija, poimenovana Calypso. Danes zanjo velja, da je najboljša hotelska restavracija v Sloveniji, k čemur je v veliki meri prispeval kuharski mojster Dalibor Janačković.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.