
Z bikom in ognjem pod njim se je ukvarjal tudi Darjo Zidarič, ob
njem je njegova soproga Sandra. Foto: Toni Gomišček
Bik se maja v Praproti na ražnju vrti
Sobota
26. 05. 2018, 14:05
Mogoče je imel res 420 kilogramov, najverjetneje še nekaj več, toda pod večer so od postavne živali štrlele v zrak le še kosti. Strah, da četrta ponovitev peke bika na ražnju v Praproti na Tržaškem krasu ne bo zanimiva za obiskovalce, je bil odveč. “Še več jih je prišlo in od še bolj daleč,” je bil vesel Darjo Zidarič, znani kraški sirar, pridelovalec slovečega jamarja, zorjenega globoko pod zemljo, ki za ta likof zimskih vaških druženj sredi vaške križade prispeva bikca.
PRAPROT > Prireditev ni uradna in člani vaške skupnosti razpošljejo vabila v zadnjem trenutku, ko so prepričani, da bo vreme naklonjeno peki in druženju na prostem.
Vse sloni na prostovoljnem delu krajanov in prostovoljnih prispevkih obiskovalcev, ki morajo sami presoditi, koliko zanje veljajo porcije slastnega mesa z rezino sveže pečenega kruha, kozarci vina, najsi bo vitovske, malvazije ali terana iz kleti Edija Kanteja, enega od vinskih vitezov iz po vinu najbolj sloveče kraške vasi, in pladnji sladic, ki jih vestno sestavlja Pia Cah.
“Zadovoljni obrazi vseh, tudi nas samih, so za nas največja nagrada,” komentira konec dneva izkupiček Sandra Zidarič, ena izmed mnogih, ki zavihajo rokave za uspeh praprotske fešte.
{CURRENT-PAGE} / {ALL-PAGES}
×