Istrska kulinarika je preplet različnih vplivov in tudi prav posebnih 
imen.
Istrska kulinarika je preplet različnih vplivov in tudi prav posebnih imen. Foto: Gruša Zorn/STO

Ne samo ljubezen, tudi turizem gre skozi želodec

7. Val

“Svet je nor na gastronomijo,” je v enem od intervjujev izjavila Ana Roš, kuharska mojstrica Hiše Franko, ki je prav te dni še izboljšala svoj položaj med 50 najboljšimi restavracijami na svetu in pristala na 38. mestu. V istem dahu je Roševa dodala, da je poleg hrane najpomembnejša “zgodba, ki je vezana na določeno ozemlje in je iskrena.”

Vrhunskih kuharjev in kuharskih tehnik je povsod veliko, od države do države, od regije do regije, od kraja do kraja, od domačije do domačije pa se razlikuje - hrana.

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.

ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Postanite naročnik
  1. Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  2. Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  3. Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.