Prepričal je tudi z obliko svoje čeljusti

V kinih po vsem svetu bo te dni premiero doživel film Batman v režiji Matta Reevesa, v katerem je namesto sprva predvidenega Bena Afflecka vlogo Batmana prevzel Robert Pattinson, vlogo Catwoman pa je prevzela Zoe Kravitz. Film je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP mračen, Batman pa mestoma depresiven. V slovenskih kinih bo od četrtka.

Namesto sprva predvidenega Bena Afflecka je vlogo Batmana 
prevzel Robert Pattinson, v zločinsko  Catwoman pa se je prelevila 
Zoe Kravitz. Foto: Profimedia
Namesto sprva predvidenega Bena Afflecka je vlogo Batmana prevzel Robert Pattinson, v zločinsko Catwoman pa se je prelevila Zoe Kravitz. Foto: Profimedia

LOS ANGELES > Režijo filma je prevzel Matt Reeves, znan po filmih o Planetu opic, vlogo Batmana oziroma Brucea Waynea pa je prevzel britanski igralec, zvezdnik sage Somrak Robert Pattinson. Ta je v vlogi nasledil Bena Afflecka, ki se je nazadnje v Batmana prelevil v filmih Batman V Superman: Zora pravice (2016) ter Liga pravičnih (2017).

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP je Pattinson sam zaprosil za srečanje z ustvarjalci, ki jim je družba Warner Bros zaupala oživitev priljubljene franšize. Kot se spominja producent Dylan Clark, ga je poiskal in med srečanjem omenil Batmana.

Premiera novega filma o Batmanu v Slovenskih kinodoranah bo jutri, 3. marca.

Oblika obraza, ki pritiče Batmanu

Čeprav ni bil ravno prepričan, da bi nastopil v tem velikem studijskem projektu, je pokazal izjemno zanimanje za lik Batmana in Brucea Wayna, je pojasnil Clark. Ob tem se je pošalil, da ga je najbolj prepričal z obliko svoje čeljusti, ki je za lik zelo primerna.

V tokratnem filmu je Bruce Wayne šele drugo leto Batman. S svojim nočnim detektivskim delom si še ni uspel pridobiti zaupanja policije in javnosti. Njegov maščevalec še vedno razvija svoje taktike za uničevanje tako imenovanih zlobnežev.

Zoe Kravitz v vlogi zločinske mačke

V vlogi zločinske mačke, ki v stripih velja za Batmanovo sovražnico in objekt poželenja, se predstavlja Zoe Kravitz. V filmu so med drugim zaigrali še Paul Dano, Colin Farrell in Andy Serkis.

Film je pisanju AFP zelo mračen. Batman deluje kot obupan, skoraj depresiven lik, kot bi ga navdihnil frontman skupine Nirvana Kurt Cobain, čigar glasbo je mogoče zaslediti v filmu.

Film bi moral po prvotnih načrtih na filmska platna priti že poleti 2020, nakar so datum premiere najprej preložili za leto dni, nato pa še za več mesecev. Med drugim se je zavleklo tudi zaradi koronavirusa, jeseni 2020 so morali ustaviti snemanje, ker je zbolel Pattinson.


Najbolj brano