Vlomilec iz hiše odnesel zlatnino, nekaj predmetov in denar

V petek ob 15.50 je bila policija obveščena o vlomu v eno od hiš v okolici Ilirske Bistrice. Tat je odnesel zlatnino, nekaj predmetov in gotovine, s čemer je lastnike oškodoval za 8000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > V petek je neznanec je iz delovnega stroja, parkiranega na delovišču na Kozini, ukradel 350 litrov diesel goriva. Lastnika je s tem oškodoval za 550 evrov.

Prometna nesreča zaradi prehitre vožnje

V petek ob 10.02 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti med Padno in Dragonjo. Policisti so ugotovili, da je bila v prometni nesreči samoudeležena 59-letna voznica avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, kjer je vozilo obrnilo in je z zadnjim delom vozila trčila v stavbot. V prometni nesreči je bila lažje poškodovana, policisti pa so ji zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Poskus vloma v okolici Pivke

V petek ob 10.17 je bila policija obveščena o poskusu vloma v eno od hiš v okolici Pivke. Ob poskusu vloma je neznanca pregnala lastnica, ki se je v tem času nahajala v hiši. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Zmotila jo je igra z žogo

V koprskem zaledju je v petek prišlo do medsosedskega spora. Sosedo je zmotila igra z žogo sosedovega otroka, zaradi česar je pričela na njega kričati in mu groziti. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Zapeljal v jarek

V nedeljo ob 11.47 uri he bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti med Sečo in Sečovljami. Policisti so ugotovili, da je bil v prometni nesreči samoudeležen 86-letni voznik avtomobila, doma iz Lucije, ki je zaradi neznanega vzroka zapeljal v obcestni jarek in se pri tem lažje poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Trčila v robnik

V nedeljo ob 19.38 je bila policija iz izolske bolnišnice obveščena o obravnavi 19-letne ženske, ki je bila pred tem poškodovana v prometni nesreči. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bila voznica samoudeležena v prometni nesreči na Spodnjih Škofijah, kjer je zaradi nepravilne strani vožnje z vozilom trčila v robnik, od koder jo je nato odbilo v odbojno ograjo. Voznica se je pri tem lažje telesno poškodovala, policisti pa so ji izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Izoli

V petek ob 15.02 je na Kajuhovi ulici v Izoli prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 18-letni voznik kolesa z motorjem in 20-letna voznica avtomobila. Pri tem je zaradi prekratke varnostne razdalje voznik kolesa z motorjem trčil v zadnji del pred njim vozečega avtomobila. Ob trku je voznik kolesa z motorjem zadobil lažje poškodbe, zaradi česar so ga z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu policisti izdali plačilni nalog.

Vozili so prehitro

Policisti so v petek ob 20.46 v naselju Krvavi potok izmerili hitrost avtomobila italijanskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 127 kilometrov na uro, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro. 23-letnega voznika avtomobila, sicer državljana Moldavije, so skupaj z obdolžilnim predlogom privedli k dežurnemu sodniku v Koper. Predpisana globa je 1200 evrov in 18 kazenskih točk (za tujce se izreče ukrep prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije).

V petek ob 20.53 uri so policisti ustavili 33-letno voznico avtomobila mercedes, hrvaških registrskih oznak, ki so ji na avtocesti pri Senožečah izmerili hitrost 188 kilometrov na uro. Policisti so ji izrekli globo, ki jo je poravnala na kraju.

Izsilil prednost kolesarju

V krožišču v Srgaših je v soboto 66-letni državljan Hrvaške z avtomobilom izsilil prednost 56-letnemu kolesarju. Slednji se je ob padcu lažje poškodoval. Policisti so povzročitelju izrekli globo, ki jo je tujec poravnal na kraju.

Sosedov pes ga je ugriznil

V soboto ob 16.56 je policij0 53-letni moški obvestil, da ga je v okolici Kopra ugriznil sosedov pes in mu povzročil površinske rane na roki in nogi. Zoper 80-letnega lastnika psa sledi hitri postopek.

Vlomilec na delu v okolici Kozine

V soboto ob 20.47 je bila policija obveščena o vlomu v hišo v okolici Kozine. Neznanec je pregledal notranjost, ukradel 50 evrov in zlate uhane. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Med bežanjem pred policijo trčil v škarpo

V nedeljo ob 0.29 so policisti v okolici Pivke ustavljali voznika avtomobila, ki je vijugal po vozišču. Slednji se na znake policistov ni odzval in je z vozilom poskušal pobegniti, kar pa mu ni uspelo, saj je že po nekaj sto metrih zaradi nepravilne strani vožnje trčil v betonsko škarpo. 19-letnemu vozniku začetniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Smeti je odvrgel pred sosedovo hišo

V nedeljo ob 21.41 sta se v okolici Ilirske Bistrice sprla soseda. Policisti so ugotovili, da je do spora prišlo potem, ko je 51-letni moški pred sosedovo hišo odvrgel odpadke. Zoper 51-letnika bo uveden hitri postopek, zaradi nepravilnega odlaganja smeti pa zoper njega sledi še predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Vijugala po cesti

Na izvozu s hitre ceste v Izoli so v petek policisti ustavili 47-letno voznico avtomobila, ki je vijugala po vozišču. Policisti so ji odredili hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

Koprski policisti so v nedeljo obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli ukrep prepoved približevanja, sledi kazenska ovadba.

Vozila so jim zasegli

Sežanski policisti so v soboto pri kontroli prometa ustavili 43-letno voznico avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 03.29 so koprski policisti pri kontroli prometa ustavili 28-letnega voznika avtomobila, državljana Bolgarije, in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega so policisti ugotovili, da je moški vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 15.29 je policija ustavila 28-letno voznico avtomobila mercedes ML, hrvaških registrskih oznak, ki so ji na avtocesti pri Senožečah izmerili hitrost 181 kilometrov na uro. V postopku so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so ji vozilo zasegli. Kršiteljica je bila skupaj z obdolžilnim predlogom privedena v postopek k dežurni sodnici.

Zasegli so mu konopljo

V Piranu so v petek policisti 18-letniku zasegli konopljo. Sledi hitri postopek.

Odpeljali so jih nazaj v azilni dom

V petek ob 16.27 so policisti na počivališču Ravbarkomanda ustavili avtomobil hyundai accent, slovenske registracije, ki ga je vozil 27-letni državljan Ukrajine. Poleg njega so bili v vozilu še štrije državljani Sirije, ki so samovoljno zapustili azilni dom. Na kraju so ponovno zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali nazaj v azilni dom. Zoper voznika sledi kazenska ovadba.

Zaprosili so za mednarodno zaščito

V soboto ob 19.40 so policisti na mejnem prehodu Starod pri vstopu v državo kontrolirali avtomobil renault scenic, nizozemske registracije, ki ga je vozil 26-letni državljan Romunije. Poleg njega je bilo v vozilu še pet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Zoper voznika sledi kazenska ovadba.


Najbolj brano