Znana glasbenika napovedala poroko

Priznanemu glasbeniku zadnje tedne življenje poživljajo priprave na poroko z vnukinjo legendarnega Slavka Avsenika.

Anže Langus in Monika Avsenik Foto: Arhiv Lady
Anže Langus in Monika Avsenik Foto: Arhiv Lady

“Res je, z Moniko naju septembra čaka poroka. Bil je že čas, saj najina zveza traja že štiri leta in zdaj sva prišla do tiste točke, da narediva korak dalje. Zelo sva povezana, saj naju med drugim poleg ljubezni med žensko in moškim povezuje tudi druga vez, ljubezen do glasbe, in na tem področju sva se odlično ujela. Monika mi je v oporo, saj po ločitvi nisem bil v najboljši koži, a zdaj je najpomembnejše, da imam ljubečo partnerico ter zdrava sinova Aleksandra in Nikolaja iz prejšnjega zakona.”

Anže Langus je bil po ločitvi zelo ustvarjalen, saj ga žalostni dogodki spodbujajo h glasbenemu ustvarjanju. Se pa zadnje čase veliko dogaja tudi njegovi izvoljenki in skorajšnji nevesti Moniki, ki bo letos nastopila na festivalu Melodije morja in sonca. “Zelo sem vesel zanjo, saj vem, da si tega zelo želi. Zdaj razmišljam, da je zelo dobra odločitev, da poroka pride septembra, sicer bi bila v veliki zagati, saj so priprave na festival zelo intenzivne.”

Anže je po svoje zanimiv tudi glede tega, kdaj mu gre ustvarjanje glasbe najbolj od rok. “Najlažje ustvarim pesem po kakšnem žalostnem doživetju, žalostni izkušnji. To me ne potre. Ravno nasprotno, pomembno je, da s pozitivno energijo gledaš naprej in se vsak dan trudiš biti boljši človek.”

Anže je svojo glasbeno pot začel že pri dvanajstih letih v glasbeni zasedbi GAAD, katere ime je bilo sestavljeno iz začetnih črk imen njihovih članov. Sodeloval je v muzikalih Mamma Mia! in Briljantina ter s številnimi glasbeniki, kot so Gibboni, Trkaj, Helena Blagne, Andrej Šifrer, Vlado Kreslin, Bajaga, Modrijani in drugi. “V spominu mi je za vedno ostalo sodelovanje na Evroviziji leta 2002, ko sem bil spremljevalni vokal zasedbe Sestre. Zanimivo je bilo tudi sodelovanje z Magnificom in zadnja leta z Janom Plestenjakom, kar mi je dalo veliko širino,” hvaležno priznava basist, kitarist, aranžer, tekstopisec, producent in še kaj bi se našlo.

Trenutno so misli bodočih zakoncev Anžeta in Monike usmerjene k festivalu Melodije morja in sonca, ki bo potekal prvi teden v juliju, popestren z bogatim spremljevalnim programom in finalnim večerom v nedeljo, 7. julija, potem pa bodo aktivnosti že usmerjene k poroki.


Najbolj brano