Z zobno pasto nad rosenje očal in luknje, nastale v steni

Ste že preizkusili kak trik z zobno pasto? Zobna pasta vam bo v pomoč tako na belih strminah kot pri poliranju srebrnega nakita ali odstranjevanju prask na zaslonu vašega mobilnega telefona. Berite dalje!

Srebro spolirajte z zobno pasto in mu povrnite sijaj. Foto: Profimedia
Srebro spolirajte z zobno pasto in mu povrnite sijaj. Foto: Profimedia

Ne le pri raznih gospodinjskih opravilih, uporaba zobne paste vam je lahko v veliko pomoč tudi na drugih področjih.

Preprečite rosenje očal

Ta trik je nepogrešljiv tako pri smučarjih kot pri potapljačih. Na notranjo stran smučarskih oziroma potapljaških očal nanesite tanko plast zobne paste. Pustite učinkovati vsaj pet minut, nato pa obrišite z mehko krpo. Priporočamo vam, da izberete zobno pasto brez grobih delcev.

Kokakola in zobna pasta bosta odstranili tudi trdovratnejše madeže na keramiki in straniščni školjki.

Srebrnini povrnite sijaj

Se je vaša srebrna verižica grdo sivo obarvala in izgubila sijaj? Tudi jedilni pribor ni več tako svetleč kot nekoč? Nanesite nekaj zobne paste na staro zobno ščetko in z njo podrgnite po nakitu. Zobna pasta naj verižico v celoti prekrije, pustite tudi, da nekaj časa deluje. Nato operite z mlačno vodo. Isti trik uporabite pri poliranju jedilnega pribora, tako bo spet sijoč okras vaše lepo pripravljene mize.

Večnamensko čistilo

Je vaša kopalnica v razsulu? Madežev na keramičnih ploščicah in grdih rumenih lis v straniščni školjki pa ne odpravi niti trgovinsko čistilo? Preizkusite naslednji trik. V razpršilnik nalijte deciliter kokakole in dodajte nekaj zobne paste, dobro pretresite in mešanico popršite po madežih. Pustite delovati čez noč, nato pa zjutraj očistite z obilico vroče vode in mehko krpo.

Madež črnila

Če sta se na vaši majici ali drugi tkanini pojavila madež črnila ali sled kemičnega svinčnika, na ta predel nanesite nekaj zobne paste. Pustite čez noč, nato pa operite po navodilih proizvajalca.

Luknja v steni

Ste se odločili, da je slika, ki vam jo je podarila teta, odslužila svojemu namenu, in si želite prazno steno? Nič zato, a na mestu, kjer je bila obešena, je zdaj ostala grda luknja. Če jo želite prekriti, je prva pomoč prav zobna pasta. Pazite le, da boste uporabili izključno belo zobno pasto, pisana zobna pasta bo namreč pustila pisano sled. Na prst nanesite majhno količino paste in z njo zadelajte luknjo. Preprosto, kajne?

Praske na zaslonu

Če je zaslon vašega telefona poln grdih prask, je čas, da mu privoščite nekaj lepotnih popravkov. Praske boste hitro odpravili, če boste zaslon spolirali z nekaj zobne paste. Nanesite jo na mehko vato in s krožnimi gibi vtrite v zaslon, nato pa obrišite z mehko krpo. Zaslon bo spet kot nov.

Še nekaj uporabnih trikov z zobno pasto

TERMOVKA

Je vaša termovka ali steklenička za vodo dobila neprijeten vonj? Vlijte vanjo mešanico tople vode in zobne paste ter dobro pretresite. Zobna pasta bo odstranila neprijeten vonj in osvežila notranjost.

MOZOLJI

Ali vašega najstnika mučijo mozolji in akne? Preizkusi naj trik z zobno pasto. Malo te naj nanese na prizadete predele in pusti učinkovati čez noč, zjutraj pa kožo umije z obilico tople vode.

MADEŽ NA PREPROGI

Sta se po preprogi polila kava ali vino? Madež zdrgnite z nekaj zobne kreme, ki ste jo pomešali s toplo vodo. Z lahkoto ga boste odstranili.


Najbolj brano