V Londonu za rekordno vsoto prodali steklenico škotskega viskija

Steklenico škotskega viskija The Macallan 1926 so v soboto na dražbi v Londonu prodali za rekordnih 2,1 milijona funtov oziroma nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Za steklenico so sicer pričakovali med 750.000 in 1,2 milijona funtov, a so ponudbe presegle pričakovanja, s čimer je ta postala najdražja prodana steklenica žganja ali vina.

Steklenico škotskega viskija The Macallan 1926 so v soboto na 
dražbi v Londonu prodali za rekordnih 2,1 milijona funtov oziroma 
nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Foto: Profimedia
Steklenico škotskega viskija The Macallan 1926 so v soboto na dražbi v Londonu prodali za rekordnih 2,1 milijona funtov oziroma nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Foto: Profimedia 

LONDON > Prejšnji rekord je prav tako pripadal omenjenemu škotskemu viskiju, katerega steklenico so leta 2019 prodali za 1,5 milijona funtov, so za francosko tiskovno agencijo AFP povedali pri avkcijski hiši Sotheby's.

"Okusil sem majhno kapljico tega viskija. Je zelo bogat, v njem je po pričakovanjih veliko suhega sadja, veliko začimb, veliko lesa," je pred prodajo dejal vodja oddelka za viski pri Sotheby's Jonny Fowle. Ob tem je pojasnil, da je žlahtna pijača 60 let prebila v hrastovih sodih, preden je bila leta 1986 ustekleničena.

Steklenic tega viskija naj bi bilo skupno na prodaj 40, a so nekaj teh v prvi vrsti ponudili najboljšim strankam podjetja The Macallan. Steklenice so okrašene na različne načine, dve pa naj bi bili tudi brez nalepke. Kadarkoli je bila katera od steklenic prodana na dražbi, so bile ponujene vsote zanje izjemne, poroča britanski BBC.

Kot je dejal Fowle, je namreč The Macallan 1926 "tisti viski, ki ga želi prodati vsak dražitelj in imeti vsak zbiratelj".


Najbolj brano