Boho chic poroka Ane Roš
Kuharska mojstrica Ana Roš se je na silvestrovo in svoj 50. rojstni dan poročila s poslovnežem Urbanom Stojanom, s katerim sta se spoznala šele oktobra in se usodno zaljubila. Poroka je bila v Ljubljani, nanjo pa sta zaljubljenca, ki bosta poslej nosila tudi priimek drug drugega, povabila kar 400 svatov z vseh koncev sveta.

Nekega večera v začetku oktobra, ko je uvajala svojo pekarno v Ljubljani, je Ana Roš po sprehodu kar pozno vstopila v lokal TaBar in spoznala poslovneža Urbana Stojana, ki ga je tisti dan z Dunaja slutnja gnala proti domu. Zaklepetala sta se, svet okrog njiju se je ustavil, sta kasneje pripovedovala, in očitno se je tiste noči rodila usodna ljubezen. Urban Stojan, star je prav toliko kot Ana Roš, jo je kmalu zaprosil, menda s po meri oblikovanim prstanom v njej ljubi restavraciji Lido 84 ob Gardskem jezeru. Za poročni dan sta določila silvestrovo, 31. december, ko je tudi rojstni dan Ane Roš.
Boho chic poroka
Poroka je bila v Ljubljani, v halah kluba L56 ob Litostrojski cesti v industrijskem delu Šiške. Svatje so se počasi zbirali, postregli so jim s penino, pričakovanja pa je dvigalo opazovanje in muzanje ob opravah, saj je bila zapovedana modna smernica barviti boho chic.
Slednjič se je dvignil zastor v poročno dvorano, ki je razkošno žarela v raznobarvni svetlobi, svatje - bilo je tudi veliko znanih obrazov iz sveta gastronomije - pa so se posedli po razpostrjenih blazinah. Ano Roš je k poročnemu slavju z doživetim nagovorom pospremil oče Bojan. Njeni poročni priči sta bila tesna sodelavca, Manca Istinič, ki skrbi za podobo Hiše Franko, in kuharski mojster Leonardo Fonseca, ženinovi pa nekdanji evropski komisar Janez Potočnik in sestrična, vrhovna sodnica Nina Betetto. Pred sklepnim dejanjem je imel kar dolg nagovor ljubljanski župan Zoran Janković, za glasbeno spremljavo “usodnega da” pa je poskrbel Vlado Kreslin.
Od Bovca do Azije
Sledili so nagovori prič, prijateljev, svatje pa so so bili povabljeni v naslednji prostor, kjer se je začela svatba. Ni manjkalo tako super lokalne hrane, kot so čompe in skuta niti azijskega dotika. Vina so bila večinoma s Primorske, med drugimi iz kleti Klinec, Oton Reya, Edi Simčič, Marjan Simčič, Slavček, Guerila, Bjana, Rojac in Movia, od koder so prinesli tudi veliko rdeče vrhunskega letnika 2002. Za pivo so poskrbeli pri Reservoir Dogs in Feotu. Ko se je zabava že razgrela in so v zgornjem nadstropju številni zaplesali, sta mladoporočenca še vedno žareča sprejemala čestitke, nasploh pa je bilo v zraku veliko dobrih želja, saj je nastopilo novo leto. Zadnje kulinarično dejanje svatbe pa je že krepko čez polnoč pripadlo bureku.