Ure Michaela Schumacherja na dražbi prinesle več kot tri milijone evrov

Nekdanji voznik formule 1 Michael Schumacher je bil med kariero strasten zbiratelj ur. Njegova družina je s prodajo osmih ur na dražbi zaslužila več kot tri milijone švicarskih frankov (3,06 milijona evrov).

Družina Michaela Schumacherja je s prodajo osmih ur  na dražbi 
zaslužila več kot tri milijone švicarskih frankov.  Foto: Profimedia
Družina Michaela Schumacherja je s prodajo osmih ur na dražbi zaslužila več kot tri milijone švicarskih frankov.  Foto: Profimedia

LJUBLJANA > Najvrednejši merilec časa je bila unikatna ura podjetja F.P. Journe, verjetno iz leta 2004, ki jo je podjetje naredilo le za dirkača. Včeraj zvečer jo je dražbena hiša Christie's v Ženevi prodala za 1,2 milijona švicarskih frankov.

Ura z rdečo številčnico ima vrisanih tudi sedem simbolov za naslove svetovnega prvaka Michaela Schumacherja in posvetilo nekdanjega vodje ekipe pri Ferrariju Jeana Todta, ki je tekmovalcu uro podaril za božič.

Enega od rolexov so prodali za 250.000 frankov in uro znamke Audemars Piguet za 330.000 frankov. Še pet ur znamke F.P. Journe je prineslo 1,4 milijona “švicarjev”. Pri vseh navedenih zneskih gre za neto izplačila, kupci pa bodo morali še enkrat seči v žep in dražiteljem plačati še 26 odstotkov provizije.

Na dražbi je bilo prodanih še več predmetov iz Schumacherjevega lastništva. Škatlica, v kateri je Schumacher spravljal pet ur znamke F.P. Journe, je lastnika denimo zamenjala za 15.000 frankov.

Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja medtem še kar ostaja skrivnost. Tekmovalec se je hudo ponesrečil na smučanju leta 2013. Od takrat se ni več pojavil v javnosti, družina pa skrbno skriva podatke o njem.


Najbolj brano