Španska princesa Leonor bo začela vojaško urjenje

Španska prestolonaslednica Leonor bo septembra začela vojaško urjenje. Princesa, ki bo v prihodnosti predvidoma nasledila svojega očeta, trenutnega kralja Felipeja VI., bo usposabljanje eno leto opravljala na splošni vojaški akademiji v Zaragozi, eno leto na mornariški akademiji v Galiciji in eno leto na letalski akademiji v Murciji.

Španska princesa Leonor Foto: Profimedia
Španska princesa Leonor Foto: Profimedia

MADRID > Princesa Leonor bo oktobra dopolnila 18 let. V kraljevi palači verjamejo, da mora opraviti vojaško usposabljanje, saj da je vojaško službo opravljal tudi njen oče, takšna pa je tradicija tudi v drugih parlamentarnih monarhijah, je v torek pojasnila španska obrambna ministrica Margarita Robles. Ob tem je poudarila, da se v zadnjih letih aktivno trudijo vključiti ženske v vojsko.

Prestolonaslednica bo predvidoma maja končala dvoletno mednarodno gimnazijo na šoli UWC Atlantic College v Walesu v Veliki Britaniji. Morebitnemu nadaljevanju izobraževanja na univerzi se bo lahko posvetila po opravljenem vojaškem usposabljanju.

Princesa Leonor, ki bo nekega dne najverjetneje postala španska kraljica, bo v skladu z ustavo s tem postala tudi vrhovna poveljnica španske vojske.


Najbolj brano