Na preizkusu: Honorjev pametni telefon Magic 4 Pro

Honor v prevodu pomeni čast. Pametnemu telefonu Magic 4 Pro bo v čast, da vam bo vztrajno služil in s svojimi tehničnimi lastnostmi bogatil vaše vsakodnevne foto in video posnetke.

Honor Magic 4 Pro in njegove kamere
Honor Magic 4 Pro in njegove kamere  

Z veseljem smo na preizkus vzeli trenutno najbolj vroč Honorjev telefon pri nas - Magic 4 Pro. Na začetku naj strnemo njegove najbolj pomembne značilnosti. 6.81-palčni zaslon LTPO OLED s 120 Hz osveževanjem je oblikovno na štirih koncih zaobljen in dovršeno zaključen. Kot vsi Honorjevi telefoni deluje na operacijski sistem Android z vmesnikom Magic UI 6.0. Srce telefona poganja znameniti procesor Snapdragon 8 gen 1. Uporabniku so na voljo 5G omrežje, wi-fi 6, NFC, IR port, ultrazvočni čitalec prstnih odtisov, vgrajen pod zaslon, in ultra wideband (UWB) podpora.

Da vse brezhibno deluje, telefon napaja 4600 mAh baterija, ki omogoča hitro 100 W žično polnjenje. Ta lahko baterijo napolni do 100 odstotkov v vsega 30 minutah.

Tri glavne foto kamere

Glavne foto kamere, s katerimi se ponaša magic 4 pro, so tri: primarni s 50 milijoni pik in zaslonko f/1.8 sledita ultraširoka s 50 milijoni pik, 122-stopinjskim vidnim poljem in zaslonko f/22 ter centralna kamera s 64 milijoni slikovnih pik, ki je periskopski telefoto s 3,5-kratnim optičnim zoomom in zaslonko f/3.5. Selfi fotoaparata sta tako dva, ultra široki (f/2.4) in globinski. Telefon sem uporabljal v največ možnih načinih, od vsakdanjega fotografiranja do snemanja različnih video posnetkov. Pogled na visokokontrastni zaslon tudi podnevi ni delal težav, ostrenje in proženje s kamero je bilo hitro, prav tako preklapljanje med različnimi načini delovanja; foto, foto pro, video ali ostalimi načini, kamor sodijo super makro, panorama ali časovni zamik in počasni posnetek.

Odlična avtonomija baterije

Tu je še uporaba močnega digitalnega približevanja, ki pa sem se ji izognil. Všeč mi je bil avtomatski preklop na makro delovanje za res super makro bližinske posnetke. Ves čas delovanja je avtonomija baterije bila odlična tudi pri dolgotrajni obremenitvi, kot je snemanje časovnih filmov.

Priporočena maloprodajna cena uporabljenega modela je 1099 evrov, a pri različnih operaterjih ga lahko seveda dobite pod ugodnimi pogoji. Fotografije v polni ločljivosti za ogled so naložene na spletni strani https://www.flickr.com/photos/primorskenovice.


Najbolj brano