Slovenci prestrašili žirante Amerika ima talent, z njimi tudi Mateja Naberšnik, ki razkriva, da so srečali veliko zvezdo

Ameriške sanje ali nočna mora? Oboje! Senzacija s Slovenija ima talent je stopila na oder največjega ameriškega šova in tam pošteno prestrašila zvezdniško žirijo. Kako daleč se bodo prebili?

Gozd strahov in Mateja Naberšnik na šovu Amerika ima talent. Foto: Osebni arhiv
Gozd strahov in Mateja Naberšnik na šovu Amerika ima talent. Foto: Osebni arhiv

LOS ANGELES > Ne zgolj Dončić, Dragić in Melania. Na ameriškem obzorju vzhaja nova slovenska zvezda, kako močno bo zažarela, pa bo jasno v naslednjih tednih. Srhljivo zgodbo Gozda strahov smo slovenski gledalci spoznali v šovu Slovenija ima talent, čudaška zasedba, ob kateri se ti hitro zazdi, da ti bo ponoči požrla dušo, pa se je v zadnjih dneh podala na avanturo svojega življenja. Nastopili so na avdiciji megalomanskega šova Amerika ima talent v Los Angelesu, kjer so osupnili tri tisoč gledalcev, njihov nastop pa je ocenila tudi zvezdniška žirija - Heidi Klum, Howie Mandel, Sofia Vergara in nepogrešljivi in z naskokom najzahtevnejši žirant Simon Cowell.

Mateja Naberšnik pravi, da so jo pohvale njenega dela ganile do solz. (Foto: Osebni arhiv)

Po vrnitvi v domovino člani slovenske ekipe prav veliko povedati ne smejo, saj so pogodbeno vezani k temu, da o šovu, ki na televiziji še ni bil predvajan, ne razkrijejo preveč, saj pravna služba produkcije spremlja tudi to, kar počnejo in govorijo v Sloveniji.

Povedali so le, da so z nastopom več kot zadovoljni, da gre za nadgrajeno točko s slovenskih Talentov in da je publika bila zelo odzivna. Začelo se je s prijavo na avdicijo decembra 2023, po štirih mesecih so dobili zeleno luč, Američani so jim priskrbeli osebnega producenta, ki je njihove rekvizite pomagal spraviti čez lužo. Vznemirjenje je bilo seveda veliko, nenazadnje je šlo morda za najpomembnejši nastop njihove kariere, hkrati pa tudi za zelo ekskluzivno priložnost, ki jo doživijo le redki.

Mateja Naberšnik v kombiju, v katerem se občasno prevažajo tudi sestre Kardashian. (Foto: Osebni arhiv)

Gozd strahov je vseskozi spremljala znana mariborska mojstrica ličenja in filmske maske Mateja Adamović Naberšnik. Ker v Sloveniji pač nihče ne zna ljudi bolje spreminjati v pošasti in zombije, kakorkoli nelaskavo duhovito to za mojstrico ličenja že zveni. "Glede svojega dela v Sloveniji nimam veliko sogovornikov, zato veliko raziskujem po spletu. Ko govorimo o Ameriki, je nivo seveda višji. V šali lahko rečem, da je to tako, kot bi tja prišla z lesenim čolnom, oni pa imajo jahto, prišla bom do istega cilja, a trajalo bo nekoliko dlje," pove umetnica filmske maske, ki je njihovo podobo s slovenskih Talentov nadgradila. Ko je prejela SMS-sporočilo, ali bi se jim želela pridružiti v ZDA, najprej ni mogla verjeti svojim očem, a ni oklevala niti za hip. "To, da se na ameriške Talente prijaviš, še ne pomeni, da te bodo tudi izbrali za nastop, zato gre za velik dosežek," pravi.

Gozd strahov in Mateja Naberšnik na šovu Amerika ima talent. (Foto: Osebni arhiv)

"Prva oddaja nove sezone bo na sporedu 28. maja, mi, če bomo, bomo na sporedu julija," dodaja. "Nikoli nisem trnka metala v Ameriko, seveda sem si to želela, a s kariero pri nas sem povsem zadovoljna, potem pa me je Amerika poklicala kar sama," v smehu pripoveduje. "Vse tam je lepo in uau, priznam pa, da sem si oder in zaodrje predstavljala večje, je pa veliko odvisno od tega, na katerem odru si, saj jih je več, mi pa nismo bili na največjem. Logistika je izjemna. Prvič v življenju sem se morala pri svojem delu boriti s čustvi. Ko sem slišala prve pohvale, da sem z masko res dobro opravila, sem dobila solzne oči," pravi Mateja. Ekipa, ki ustvarja šov, je velika in za vse je dobro poskrbljeno. Člani ekipe so jih pričakali že ob prihodu na letališče in nato pospremili do kombija. "Tistega, v katerem se snemajo Kardashianove," pravi. Pospremili so jih tudi do hotela, da so si odpočili. Ob 7:30 so nato imeli zajtrk. "Jajca, krompir in veliko kečapa. Kdo sploh to jé?" se smeji Naberšnik.

Nato so se celodnevna snemanja začela. "Veliko produkcijskih ekip je, vsak nastopajoči ima skoraj svojo. Pri nas oddaja nastaja na podoben način, le da je vse vsaj desetkrat manjše," dodaja. Vzdušje med tekmovalci je prijetno, domačno in se med sabo zelo podpirajo. V stiku z žiranti niso bili, saj slednji zaradi objektivnosti z nastopajočimi v zakulisju ne komunicirajo. S tekmovalci komunicira le voditelj Terry. "Vedela sem, da bo zahtevno, nisem pa vedela, da bo tako. Traja cel dan, veliko je korekcij, pripravljen moraš biti ves čas. Nastop opravijo tekmovalci le en, zato za nas ni bilo razlike, ali gre za posneti šov ali šov v živo," pripoveduje. Kako se je kaj držala slovenska ekipa? "Vrhunsko! Delala sem že z ogromno ekipami in vem, da je dober vajb pomemben. Bili smo tako zelo povezani. Ni bilo slabih trenutkov, kljub hudi utrujenosti in nenaspanosti. Vzporedno smo o tem podvigu snemali še dokumentarec. Peter iz Gozda strahov je najel avto, odpeljali smo se - še v maskah - na sloviti Pločnik slavnih. Gozd strahov ima več likov, a tokrat sta bila dva," pravi.

Gozd strahov in Mateja Naberšnik na šovu Amerika ima talent. (Foto: Osebni arhiv)

Ogledali so si tudi sloviti losangeleški observatorij, kjer je Adele pred časom koncertirala. Hotel, ki so jim ga organizirali in plačali ameriški gostitelji, ji je bil všeč, saj je imel tudi bazen, v katerem sta se člana Gozda strahov kopala namaskirana za potrebe dokumentarca.

Kaj so o slovenskem nastopu povedali žiranti, ne sme izdati, pravi pa, da je odziv publike bil izjemen. So srečali kakšnega pravega hollywoodskega zvezdnika? So! "Med snemanjem na Pločniku slavnih smo videli rdečo preprogo, a nismo vedeli, kaj se dogaja. Ni nam pa bilo všeč, ker so nam zaradi tega zaprli pot in smo morali po ovinkih. Medtem ko smo iskali, kako zaobiti te ograje, sem zagledala AJ-a iz skupine Backstreet boys. V trenutku sem začela vpiti ime moje prijateljice Tanje Kocman, ki je zmeraj bila njegova velika oboževalka. Sploh mi ni padlo na pamet, da bi se slikala z njim! To je bilo to zvezdniško srečanje," sklene Mateja Adamović Naberšnik, ki s prijetnim vznemirjenjem pričakuje tedne, ko bo oddaja stekla tudi na televiziji. In če se bo avdicijska oddaja razpletla tako, kot si člani slovenske ekipe želijo, jo Amerika spet pričakuje.


Najbolj brano