Severna Koreja zaradi kavbojk cenzurirala BBC-jevo oddajo

Severnokorejska državna televizija KCTV je cenzurirala BBC-jevo oddajo o vrtnarjenju Garden Secrets, s tem ko je njenega voditelja Alana Titchmarsha prikazala le od pasu navzgor, ker je imel ta na sebi oblečene kavbojke. Te namreč v najbolj izolirani državi na svetu veljajo za simbol zahodnega imperializma in so prepovedane.

 Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

LONDON, PJONGJANG > V epizodi iz leta 2010, ki jo je predvajala severnokorejska KCTV, je britanski voditelj zaradi kavbojk med klečanjem na vrtni gredi od pasu navzdol zakrit, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Nikoli se nisem imel za nevarnega subverzivnega imperialista,” je za BBC povedal 74-letni Alan Titchmarsh in v šali dodal, da mu je cenzura severnokorejskih oblasti bržkone prinesla nekaj “kredibilnosti na ulici”.

Jeans je v Severni Koreji prepovedan od devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko ga je takratni voditelj Kim Jong-il, oče sedanjega voditelja Kim Jong-una, razglasil za simbol zahodnega, zlasti ameriškega imperializma, ki da nima mesta v socialistični državi.


Najbolj brano