Pokal za tekmovanje Planica 7 je narisal Žiga Ščuka iz Renč

Na letalnici bratov Gorišek bo tudi letos v okviru finala svetovnega pokala v smučarskih skokih potekalo tekmovanje Planica 7. Ideje za pokal tekmovanja so prispevali otroci in najstniki do 15. leta starosti, ki so sodelovali na posebnem natečaju. Zmagovalno risbo je narisal Žiga Ščuka iz Renč.

 Žiga Ščuka si je zamislil pokal, ki prikazuje skakalca, ki po zaviti 
skakalnici poleti na prvo mesto.
Žiga Ščuka si je zamislil pokal, ki prikazuje skakalca, ki po zaviti skakalnici poleti na prvo mesto.  

PLANICA > Strokovna komisija je med več kot 430 deli, prispelimi na natečaj Zavarovalnice Triglav, izbrala zmagovalno risbo z naslovom Na vrhu Planice. Njen avtor je še ne enajstletni Žiga Ščuka iz Renč.

“Narisal sem več različnih pokalov. Nato sem jih razporedil po sobi, med njimi izbral najlepšega ter ga z mamino pomočjo prijavil na natečaj,” je povedal mladi ustvarjalec in velik oboževalec smučarskih skokov.

Žiga Ščuka iz Renč je narisal zmagovalno risbo, po kateri bodo izdelali pokal za zmagovalca tekmovanja Planica 7.

Zmagovalna risba prikazuje skakalca, ki po zaviti skakalnici poleti na prvo mesto. “Za zavito skakalnico sem se odločil, ker sem pregledal druge objavljene risbe in pričakoval, da planiške velikanke na ta način ne bo narisal nihče drug,” je pojasnil.

Na zadnji dan zaključka sezone v Planici bo Žiga Ščuka zmagovalcu posebnega seštevka Planica 7 predal pravi pokal, ustvarjen po narisani ideji. Pokal bodo izdelali s pomočjo 3D tiska iz takšnega materiala, da ga bo Žiga lahko pobarval.

V sedemčlanski komisiji, ki je ocenjevala prispele risbe, je bil tudi smučarski skakalec Cene Prevc. Zadovoljen je, da so izbrali idejo, ki je zares drugačna od preostalih. “Iz prejetih risb je bilo videti, da so mladi ustvarjalci ob risanju uživali. To, da so si vzeli čas, sami ustvarili ideje za pokal in se ob tem še zabavali, je bil tudi glavni cilj natečaja,” je dodal.


Najbolj brano