Podelitev oskarjev bo vodil že četrtič

Ameriški komik in voditelj Jimmy Kimmel bo prihodnje leto že četrtič vodil podelitev oskarjev, so sporočili z Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. Kimmel, ki ima svojo pogovorno oddajo Jimmy Kimmel Live!, je podelitev zlatih kipcev vodil v letih 2017, 2018 in lani. 96. podelitev oskarjev je načrtovana za 10. marec 2024.

Jimmy Kimmel bo znova vodil podelitev oskarjev. Foto: Profimedia
Jimmy Kimmel bo znova vodil podelitev oskarjev. Foto: Profimedia

LOS ANGELES > “Vedno sem sanjal o tem, da bom oskarje vodil natanko štirikrat,” se je pošalil Jimmy Kimmel. Na platformi X je zapisal, da je navdušen nad napovedjo, da se ponovno vrača na oder kot voditelj. “Prosim, naj to ostane med nami, hvala,” je nadaljeval v šali. Objavil je tudi fotografijo sebe s štirimi zlatimi kipci, poročajo tuje tiskovne agencije.

V zakulisju pomešali ovojnice

Rekorder med voditelji oskarjev je sicer leta 2003 preminuli komik Bob Hope, ki je podelitev vodil 19-krat. Billy Crystal je prireditev vodil devetkrat, Steve Martin pa trikrat. V preteklosti so prireditev med drugim zaznamovali še Ellen DeGeneres, Chris Rock, Whoopi Goldberg in John Stewart.

Kimmel pa se je že ob svojem prvem nastopu kot voditelj podelitve leta 2017 znašel v zelo nerodnem položaju. Ob koncu prireditve so zaposleni v zakulisju pomotoma pomešali ovojnice in filmskima zvezdnikoma Warrenu Beattyju in Faye Dunaway izročili napačno ovojnico. Igralca sta tako za najboljši film najprej razglasila Deželo La La, nato se je izkazalo, da je zmagovalec v resnici film Mesečina. Kimmel se je takrat spretno odzval: “Sam sem kriv (...). Obljubim, da se ne bom nikoli več vrnil,” je dejal sredi kaosa.

Nominacije bodo objavili 23. januarja

Nominacije za najpomembnejše filmske nagrade v Hollywoodu, ki bodo prihodnje leto podeljene že 96., bodo objavljene 23. januarja. Na 95. podelitvi marca lani v gledališču Dolby je film Vse povsod naenkrat režiserjev Daniela Kwana in Daniela Scheinerta prejel sedem oskarjev, tudi za najboljši film.


Najbolj brano