Oktoberfest: za litrski vrč piva med 13 in 15 evrov

Minuli konec tedna se je v Münchnu začel sloviti festival piva Oktoberfest, na katerem letos pričakujejo približno šest milijonov obiskovalcev. Festival bo letos trajal dva dni več kot običajno, saj so ga organizatorji podaljšali do 3. oktobra, da se bo tako zaključil na dan nemške enotnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Utrinek z ene od preteklih izdaj Oktoberfesta. Foto: Sašo Dravinec
Utrinek z ene od preteklih izdaj Oktoberfesta. Foto: Sašo Dravinec

MÜNCHEN > Oktoberfest je v soboto točno ob 12. uri odprl župan bavarske prestolnice Dieter Reiter, ki je slovesno odprl prvi sod piva, prvi vrč pa je častno natočil predsedniku bavarske vlade Markusu Södru.

Letošnji Oktoberfest zaznamujejo vrtoglave cene piva, saj litrski vrč stane med 13 in 15 evrov, kar je približno šest odstotkov več kot lani. Obiskovalci festivala pa bodo imeli prvič v zgodovini dostop do brezplačne vode, ki si jo bodo lahko nalili na pitnikih.

Na festivalskem prizorišču Theresienwiese s panoramskimi kolesi in tradicionalno glasbo bo za varnost skrbelo 600 policistov, prisotnih pa bo tudi več kot 500 članov medicinskega osebja in 2000 točajev. Kot vsa leta prej so tudi letos na prizorišču zaradi varnostnih razlogov prepovedane večje torbe in nahrbtniki, poroča dpa.


Najbolj brano