Nagrada za najboljšo slovensko klobaso na festivalu v ZDA letos dvema mesnicama

Na letošnjem, 19. festivalu slovenske klobase v ZDA v Ohiu sta nagrado za najboljšo klobaso osvojili dve mesnici. Po izboru žirije je najboljša klobasa mesnice Miro's Meat Market iz Eastlaka v Ohiu, prva nagrada občinstva pa je pripadla trgovini Radell's iz Clevelanda.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

CLEVELAND > Ameriški Slovenci že skoraj dve desetletji prirejajo velik festival slovenske oziroma kranjske klobase na farmi Slovenske narodne podporne jednote (SNPJ). Tokratni je potekal v sredo, udeležilo tokrat pa se ga je kakih 1200 ljubiteljev dobre hrane in glasbe iz ZDA in Kanade.

Kot je sporočil vodja Dvorane slavnih polke Joe Valencic, ki je bila glavni organizator prireditve, je na festivalu nastopilo okoli 40 glasbenikov in ansamblov, med njimi kralj polke v Kanadi Walter Ostanek, obiskovalci pa so v osmih urah pojedli okrog 150 kilogramov klobas.

Raddellova klobasa bo zaradi zmage po izboru občinstva uradna klobasa na Polka vikendu ob Zahvalnem dnevu, ki ga Dvorana slavnih polke prireja v hotelu Holliday Inn v Clevelandu 24. in 25. novembra.

Oba proizvajalca sta doslej že zmagovala na festivalu slovenske klobase. Raddellova trgovina je v soseski Collinwood v Clevelandu odprta že od leta 1927, Mirova trgovina pa je del Ameriškega hrvaškega centra v Eastlaku zadnjih 20 let.


Najbolj brano