Na plesu ga bo spremljala Jane Fonda

Dunajskega podjetnika in enega najbolj znanih obiskovalcev dunajskega opernega plesa Richarda Lugnerja bo na letošnji prireditvi, ki bo potekala 16. februarja, spremljala ameriška igralka, podnebna aktivistka in ikona fitnesa Jane Fonda. "Je odlična ženska, ki je v svojem življenju veliko dosegla," je o 85-letni oskarjevki dejal 90-letnik.

Dunajski podjetnik Richard Lugner je obelodanil, da ga bo na 
letošnjem opernem plesu spremljala Jane Fonda. Foto: Profimedia
Dunajski podjetnik Richard Lugner je obelodanil, da ga bo na letošnjem opernem plesu spremljala Jane Fonda. Foto: Profimedia

DUNAJ > Poleg udeležbe na opernem plesu in dajanja avtogramov v njegovem nakupovalnem središču si bo Jane Fonda morda ogledala tudi kakšen kulturni dogodek. “Ne vemo še natančno, kaj želi, a je že bila na Dunaju in jo zanima umetnost,” je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa povedal Richard Lugner.

Od leta 1992 je podjetnik pogosto plačeval uglednim osebnostim, da so ga spremljale na operni ples. Zadnja Lugnerjeva spremljevalka na plesu je bila leta 2020 italijanska igralka Ornella Muti (66), sicer pa so mu v preteklosti družbo na dunajskem opernem plesu delale med drugim Joan Collins, Goldie Hawn, Melanie Griffith, Andie MacDowell, Farrah Fawcett, Pamela Anderson, Paris Hilton in Kim Kardashian. Za Jane Fonda denar zagotovo ne bo imel pomembne vloge, saj velja za večkratno milijonarko. “Ima več denarja kot jaz,” je o svoji letošnji spremljevalki povedal Lugner.

Ali se bosta na plesu v Operi uskladila in celo zaplesala drug z drugim, je zapisano v zvezdah. Njegova angleščina in plesno znanje sta že zelo zarjavela, je še povedal Lugner. Devetdesetletnik, ki še vedno skoraj vsak dan hodi v pisarno, se sicer zanima za fitnes, se pa kljub temu bolj zanaša na zdravila in prehrano. Fonda ima drugačen pristop, pravi: “Vsak dan se ukvarja z aerobiko.” Kot je še povedal Lugner, v njegovem nakupovalnem središču že 32 let deluje fitnes center, ki pa ga ni še nikoli obiskal.

Najznamenitejši avstrijski družabni dogodek z več kot 5000 gosti je bil zadnji dve leti odpovedan zaradi pandemije covida-19.


Najbolj brano