Med najboljšimi avtokampi tudi primorski

Kamping portal Avtokampi.si je tudi letos podelil nagrade najboljšim kampom v Sloveniji in na Hrvaškem. Med njim so tudi primorski.

 Glamping Wine Paradise  v Marezigah Foto: Facebook/Wine Paradise
Glamping Wine Paradise v Marezigah Foto: Facebook/Wine Paradise

VODICE > Med večjimi kampi v Sloveniji je največ glasov kampistov prejel kamp Šobec, na tretje mesto pa se je uvrstil Kamp Adria Ankaran. Med manjšimi kampi je najbolj priljubljen Big Berry iz Primostka ob reki Kolpi, takoj za njim pa je Kamp Koren iz Kobarida. Nagrado za najboljše glamping naselje je dobil Glamping Wine Paradise iz Marezig. Najlepše urejeno postajališče za avtodome je v Planici, medtem ko se je Postajališče za avtodome Marina Portorož uvrstilo na peto mesto.

Na Hrvaškem so med večjimi kampi v svoji regiji po izboru kampistov najboljši kampi Lanterna Premium pri Poreču, Čikat na Lošinju, Straško na otoku Pag in kamp Vita v Termah Tuhelj. Med manjšimi kampi so zmagali kamp Polidor iz Funtane, kamp Draga iz Mošćeniške Drage in Slanica z otoka Murter. Najboljši nudistični kamp je Baldarin na Cresu. Najlepše urejeno naselje mobilnih hišic imajo v kampu Istra Premium v Funtani.

Avtokampi.si je portal, ki združuje ljubitelje kampiranja in aktivnih počitnic. Letno ga obišče več kot dva milijona uporabnikov.

Čeprav je kampiranje v času po epidemiji covida-19 vse bolj priljubljeno, pa je uspešnost sezone precej odvisna tudi od vremena. Ker je ravno na vrhuncu sezone v začetku avgusta prišlo do poplav, so nekatere evropske države odsvetovale obisk Slovenije. Posledično je bilo avgusta 20 odstotkov manj nočitev kot leto prej ob istem času. Na Hrvaškem je bila minula sezona v znamenju višjih cen, a so kljub temu dosegli število obiskovalcev, podobno lanskim. Na Hrvaškem je kampiralo tudi precej Slovencev, ki imajo najraje kampe na Lošinju, v Umagu, Novalji, Medulinu in Vrsarju.


Najbolj brano