Luka Pangos rad skuha tudi babicama

Zmagovalca kuharskega šova MasterChef Slovenija Luko Pangosa je tako potegnilo v svet kulinarike, da je ta postala sestavni del njegovega življenja.

 Foto: Primož Lavre
Foto: Primož Lavre

KOPER > Kuha zato, da zasluži plačo, zase in za svoje domače pa kuha zato, da prinaša veselje. Tu in tam s kuho razveseli tudi svoji babici. “Priznati moram, da takrat ne improviziram in se raje držim tradicionalnih receptov, ki jih prilagodim malo po svoje. Moji babici namreč nista vajeni sodobnih kulinaričnih trendov in tudi nekaterih okusov, ki jih ti prinašajo. Želim, da naša skupna kosila potekajo sproščeno in da so prisotni zadovoljni s tistim, kar postavim na mizo. Seveda pa v hrano dodam svojo noto in kakšno tradicionalno jed pripravim malo bolj sodobno. Sta pa moji babici odlični kuharici in marsikaj lahko črpam iz njunega bogatega znanja, zaradi česar sem resnično vesel.”


Najbolj brano