Kdo je Janez, ki je ukradel selfija z Ronaldom?

Denis Avdić Show na Radiu 1 je z razlogom najbolj poslušan jutranji program v Sloveniji, kajti kot so že večkrat dokazali, vedno prvi gostijo najbolj aktualne goste, ki povzročijo pravo evforijo v Sloveniji. In tako je bilo tudi danes zjutraj, ko so malo po 7. uri uspeli v studio dobiti včerajšnjega junaka tekme med Slovenijo in Portugalsko.

Janez Kozelj je po 20 letih le dočakal selfi z Ronaldom. Foto: BOBO
Janez Kozelj je po 20 letih le dočakal selfi z Ronaldom. Foto: BOBO

Ne, to ni Ronaldo, ampak Janez Kozelj, ki je povzročil pravo evforijo med navijači. Sredi tekme je pritekel na igrišče in uspel dobiti najbolj zaželeno fotografijo zadnjih dveh dni v Sloveniji - selfija z Ronaldom. Denisu Avdiću je zaupal podrobnosti tega podviga.

“Jaz sem si dal v glavo, da bom naredil fotko z njim, čakal sem 20 let, odkar ga spremljam. 'Googlal' sem, kje se ga da dobiti, in ko sem videl, da je tekma tukaj, sem moral narediti to. Imel sem že plan leta 2020, ob 100. obletnici NZS-ja, ampak me je zaustavil kovid,” je povedal Janez Kozelj, Avdić pa mu je dejal, da ga je videl, saj je sedel na nasprotni tribuni.

“Jaz sem hitreje tekel kot varnostniki, imel sem tekaške čevlje. Pazil sem, da ni v napadu, obrambi, kotu. Rekel se, da do drugega polčasa moram to narediti. Če bi ga zamenjali, si ne bi nikoli oprostil.”

Janez Kozelj

nogometni navdušenec

Čakal je pravi trenutek

“Cel štadion ti je ploskal, kot da bi dal gol. Če pa bi to naredil, ko bi Slovenija imela akcijo in zafrknila gol, potem bi pa bilo malo drugače,” je rekel v smehu.

“Ja, čakal sem pravi trenutek, da je na sredini igrišča. Jaz sem hitreje tekel kot varnostniki, imel sem tekaške čevlje. Pazil sem, da ni v napadu, obrambi, kotu. Rekel se, da do drugega polčasa moram to narediti. Če bi ga zamenjali, si ne bi nikoli oprostil. Jaz sem bil tako nabit z energijo, da mi še danes buta srce,” je bil iskren Janez.

In kako je Ronaldo reagiral na selfi in poljub?

“Jaz sem prišel do njega povsem umirjeno, vedel je, da mu nič nočem. Nakazal sem mu, da hočem samo sliko. Bilo je vse v efektu, tudi to, da sem mu dal ljubčka. To je bilo v znak zahvale, ker je persona, ker ga spoštujem, ker je najboljši športnik vseh časov,” je ponosno dejal Janez, ki so ga varnostniki hitro odpeljali z igrišča, tako da si drugega polčasa ni ogledal.

Varnostnici se je opravičil

Na koncu pogovora mu je Avdić dejal, da je lepo, da tudi on opozarja, da to ni prav, kar je naredil, in da se je opravičil tudi varnostnici.

“Janez, mi smo prav veseli, da smo te spoznali in začutili, da si to res moral narediti, da si 20 let čakal na to. Nisi uničil poteka tekme. Ni pa prav, da si to naredil, da se to počne,” je poučno zaključil Denis in z Janezom naredil selfi. NR


Najbolj brano