Johnny Depp bo Satan, Jeff Bridges pa Bog

Režiser Terry Gilliam bo v svojem naslednjem projektu The Carnival at the End of Days, ki ga bo začel snemati januarja, pred kamero postavil Johnnyja Deppa in Jeffa Bridgesa, prvega v vlogi Satana in drugega v vlogo Boga.

ohnny Depp je nazadnje zaigral v vlogi Ludvika XV. Foto: Profimedia
ohnny Depp je nazadnje zaigral v vlogi Ludvika XV. Foto: Profimedia

LONDON > Da bo Johnnyja Deppa angažiral za omenjeni film, je Terry Gilliam povedal v intervjuju za revijo Premiere. Sicer je o igralčevi vlogi po pisanju spletnega portala The Guardian javno spregovoril že prej; decembra je na Mednarodnem filmskem festivalu Rdečega morja v Savdski Arabiji film opisal z besedami: “Bog izbriše človeštvo in edini, ki ga želi rešiti, je Satan, ki ga bo igral Johnny Depp.”

Narava, ki govori

V intervjuju pred nastopom na festivalu animiranega filma v Annecyju, kjer bo prejel častno nagrado za življenjsko delo, pa je režiser omenil tudi, da bodo v filmu igrali še Bridges, Adam Driver in Jason Momoa.

O Bridgesovi vlogi je povedal: “Ne bo Bog, kakršnega smo vajeni. V filmu je Bog narava. Toda narava, ki govori. Oživil jo bom s pomočjo animacije, saj je v prizoru z Bogom vsaj 15 živali. Ne bo enostavno, saj mora delovati realistično. In bo tudi zelo drago.”

Film bodo snemali prihodnje leto

Kot je še povedal Gilliam, bodo glede na trenutni načrt film začeli snemati januarja 2025.

Depp je nazadnje zaigral v vlogi Ludvika XV. v francoski zgodovinski drami Jeanne du Barry. Režirala jo je Maiwenn, ki je v filmu tudi zaigrala. Kot režiser pa se je nazadnje lotil biografskega filma o italijanskem umetniku Amedeu Modiglianiju.


Najbolj brano