Greta Garbo: “Skoraj vedno sem sama”

V Londonu bodo prihodnji teden na dražbi naprodaj pisma ene najbolj enigmatičnih hollywoodskih zvezd 20. stoletja, švedske filmske igralke Grete Garbo (1905-1990).

LONDON > V dražbeni hiši Sotheby's bo v torek naprodaj zbirka 36 pisem, ki jih je Greta Garbo večinoma v tridesetih in štiridesetih letih 20. stoletja pisala prijateljici, grofici Marti Wachtmeister. Po navedbah dražbene hiše so igralkina pisma, tako kot njeno življenje, prežeta z občutji osamljenosti, žalosti in domotožja po švedskem podeželju.

“Skoraj vedno sem sama in se pogovarjam sama s sabo. Zapeljem se do plaže in se sprehajam, in to je vedno čudovito. Toda to je tudi vse,” je igralka leta 1939 opisovala svoje življenje na Beverly Hillsu, kraju, ki ga je kmalu začela sovražiti.

Korespondenca med prijateljicama je opremljena z albumom 111 amaterskih fotografij, na katerih Greta Garbo smuča, se druži z grofico na gradu Tistad in se igra z živalmi. Pri hiši Sotheby's se za pisma in fotografije nadejajo iztržiti 23.000 evrov.


Najbolj brano