Aktualova dobrodelna dražba za Urbana

Urbanovo zgodbo pozna vsa Slovenija, saj preko društva Palčica Pomagalčica zbiramo denar za razvoj zdravila, ki bi mu pomagalo pri zelo redki genski bolezni, sindromu CTNNB1. Tudi s pomočjo Radia Aktual je društvo zbralo že milijon in 700.000 evrov, manjka jih še 300.000.

Legendarni dresi treh sodnikov in žoga z njihovimi podpisi bodo 
od danes do petka na voljo  na Aktualovi spletni dražbi.

 Foto: Radio Aktual
Legendarni dresi treh sodnikov in žoga z njihovimi podpisi bodo od danes do petka na voljo na Aktualovi spletni dražbi.  Foto: Radio Aktual

SLOVENIJA > Zato so Aktualovci spet šli v akcijo, tokrat s pomočjo športnega dnevnika Ekipa SN in s pomočjo treh sodnikov Nogometne zveze Slovenije.

Dražba dresov in nogometne žoge s podpisi

V radijski studio sta prišla Andrej Miljković, novinar športnega časopisa Ekipa, in Žiga Dobrun, vodja oddelka za sodniške zadeve pri Nogometni zvezi Slovenije. Slavko Vinčič, legendarni slovenski nogometni sodnik, in njegova dva pomočnika, Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, so podarili 3 različne drese iz tekem, v katerih so sodili na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju 2022, in da bo mera polna, so dodali še nogometno žogo z njihovimi podpisi. Žiga Dobrun je o tej hvalevredni gesti slovenskih sodnikov povedal: “Poleg vrednot, ki jih sodniki zagovarjajo in predstavljajo, poštenost, odgovornost, nepristranskost, smo tudi družbeno odgovorni. Sodniki radi pomagamo tudi v dobrodelnih akcijah in smo veseli, da imamo zdaj to možnost.”

Larisa Štoka

predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki

“Ko bomo naredili zdravilo za Urbana, bomo poleg njega rešili še 400 otrok po svetu.”

Danes ob 6. uri se je na spletni strani radioaktual.si začela velika dobrodelna dražba, na kateri je možno dražiti “ekskluzivni paket Katar 2022”, tri sodniške drese in žogo s podpisi treh naših sodnikov. Dražba se bo zaključila v petek, 24. marca ob 8. uri.

Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki že ves čas pridno zbira sredstva za zdravilo za malega Urbana in še 400 otrok po svetu s to redko gensko boleznijo, se je v jutranjo oddajo na Aktualu javila iz šolskih klopi na koprski OŠ Antona Ukmarja, kjer poučuje. “Tudi moji učenci so navdušeni nad presenečenjem, ki ga je pripravila Aktualova družinica za našega malega borca Urbana. Zahvaljujem se tudi sodniku Vinčiču in njegovima pomočnikoma, ki so na svetovnem prvenstvu predstavljali Slovenijo, tako kot naš Urban v svetu predstavlja vse slovenske otroke. Kajti ko bomo zanj naredili zdravilo, bomo poleg njega rešili še 400 otrok, tako, da hvala jim, ker so se odzvali in postali naši dobrodelni palčki s tem plemenitim dejanjem,” je povedala Larisa Štoka in dodala, da je zdravilo v zadnjih fazah izdelave. “Na genetski kliniki so začudeni, da so rezultati tako izjemni, in škratki smo do sedaj zbrali že neverjetnih 1,7 milijona evrov. Do konca poletja bomo zbrali še zadnjih 300.000,” je prepričana. “S tem bo zmagala tudi Aktualova družinica, ki nas je v svoj dobrodelni objem sprejela že na samem začetku. Zato hvala vsem vam, ki čutite z nami in nam zaupate,” je sklenila. NR


Najbolj brano