Ajdovski in koprski fotograf med naj instagramerji

Najbolj priljubljen in “oblegan” slovenski instagram profil Igslovenia je objavil seznam desetih najboljših slovenskih instagramerjev leta 2016, med katerimi sta tudi Koprčan Jaka Ivančič, ki sicer že vrsto let v fotografski objektiv večinoma lovi lepote Istre, in Ajdovec Jan Čermelj.

Čarobni Vipavski križ Jana Čermelja Foto: Jan Čermelj
Čarobni Vipavski križ Jana Čermelja Foto: Jan Čermelj

KOPER > Jan Čermelj pravi, da je bila uvrstitev med najboljših deset zanj presenečenje. “Čudovita potrditev zame in promocija za Vipavsko dolino, saj je velika večina fotografij posnetih v našem okolišu,” pravi Ajdovec. “Letos želim razširiti vsebino mojega instagrama na celotno Slovenijo, ter pokukati v tujino. V drugih panogah fotografije pa želim graditi po svojih najboljših močeh,” načrtuje Jan Čermelj.

“Zagotovo je to res lepa potrditev, ko te največji slovenski instagram profil uvrsti med deseterico najboljših fotografov v Sloveniji. Prav super občutek je videti svoje ime v družbi izvrstnih fotografov iz naše države,” pravi Jaka Ivančič, ki je na Radiu Capris uradni fotograf ter urednik spletnih vsebin in producent.

“V prihodnjih mesecih me čakata dva pomembnejša izziva. Konec aprila bom v koprskem Pokrajinskem muzeju odprl svojo prvo večjo razstavo pokrajinske fotografije. Drugi izziv pa bo fotografska delavnica s fotografinjo Urško Košir,” odgovarja Ivančič.

Na profilu Igslovenia je bilo sicer lani objavljenih 450 fotografij 285 fotografov. Pri izboru najboljše deseterice so upoštevali, da so ti večinoma pokrajinski fotografi, da so njihove fotografije vrhunske kakovosti, predvsem pa to, da iščejo nove lokacije ter postrežejo z vrsto informacij, pomembna pa je bila tudi komunikacija s sledilci. Poleg Ivančiča in Čermelja so med deseterico najboljših uvrstili še Ano Pogačar, Boruta Trdino, Aleša Krivca, Iztoka Medjo, Luko Esenka, Luko Kotnika, Petra Zajfrida in Simona Primožiča.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano