Zelenski poroča o delni stabilizaciji harkovske fronte

Potem ko je ukrajinska vojska v zadnjih dneh priznala taktične uspehe ruskih sil in se umaknila z nekaterih položajev v harkovski regiji, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v sredinem večernem nagovoru zagotavljal, da so uspeli delno stabilizirati položaj na bojišču.

KIJEV > Zelenski je v rednem video nagovoru dejal, da se obrambne dejavnosti ukrajinskih enot nadaljujejo, predvsem v obmejnem mestu Vovčansk. Hkrati so se usmerile tudi na druge dele fronte v regijah Harkov in Doneck.

Zelenski, ki je spričo razmer na fronti v sredo odpovedal načrtovane poti v tujino, je spregovoril tudi o novih intenzivnih zračnih napadih na ukrajinska ozemlja in pozval k dobavi potrebne vojaške opreme s strani zaveznic. Kot je povedal, je bilo v obstreljevanju delno zasedene regije Herson na jugu države ranjenih približno 20 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ruske sile so sicer v sredo in v noči na četrtek nadaljevale z napadi na harkovsko regijo, kjer so poškodovale 68-letno žensko, je poročal portal ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Tudi na ruski strani poročajo o napadih. V regiji Belgorod, ki meji na Harkov, sta bila med raketnimi napadi poškodovana civilista, je povedal guverner regije Vjačeslav Gladkov. Kot navaja portal ruske tiskovne agencije Tass, je bilo v napadu poškodovanih več stavb in avtomobilov.


Najbolj brano