V zrušenju lokala na Majorki mrtvi in ranjeni

V zrušenju restavracije v mestu Palma de Mallorca so v četrtek zvečer umrli najmanj štirje ljudje, najmanj 16 so jih prepeljali v bolnišnico, med njimi jih je več življenjsko ogroženih. Po navedbah tamkajšnjih gasilcev so med prizadetimi večinoma tuji državljani srednjih let.

PALMA DE MALLORCA > Pri smrtnih žrtvah gre po navedbah majorških oblasti za Senegalca, dve Nemki in Španko, ki je delala v lokalu. Med 16 poškodovanimi jih je sedem v kritičnem stanju, ostalih devet pa huje poškodovanih.

Nesreča na med turisti priljubljenem balearskem otoku Majorka se je zgodila tik ob plaži. Stavba lokala Medusa Beach Club se je zrušila okoli 20.30 po lokalnem času, ko se je je prvo nadstropje skupaj s teraso zrušilo do kleti. Restavracija je bila v času nesreče polna, saj je bilo veliko ljudi na večerji. Po oceni gasilcev se je stavba verjetno zrušila zaradi preobremenitve prvega nadstropja.

Stavba se je zrušila ob začetku vrhunca turistične sezone, ni pa prvi tovrsten incident. Leta 2009 je v zrušenju trinadstropne stavbe v Palmi de Mallorca umrlo sedem ljudi, med njimi Nemca in Kolumbijec.

Gasilci so davi med ruševinami še iskali morebitne žrtve. Tiskovni predstavnik policije je dejal, da zelo verjetno pod ruševinami ni več ljudi, a bodo iskalno akcijo preventivno nadaljevali še nekaj ur.

Španski premier Pedro Sanchez je na družbenem omrežju X izrazil sožalje svojcem smrtnih žrtev in poudaril, da pozorno spremlja razvoj dogajanja. Župan glavnega mesta Balearov Jaime Martinez je razglasil tridnevno žalovanje.


Najbolj brano