V prometni nesreči v Libiji umrli tudi grški humanitarni delavci

V prometni nesreči na vzhodu Libije je v nedeljo umrlo sedem ljudi, med njimi štirje grški humanitarni delavci, ki so bili na poti v mesto Derna, opustošeno v poplavah. Še 15 ljudi je bilo poškodovanih, je sporočila mednarodno nepriznana vlada na vzhodu Libije. Po podatkih grških oblasti so umrli trije člani humanitarne misije, dva sta pogrešana.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

TRIPOLI > Minister za zdravje v vladi na vzhodu Libije Otman Abdeldžalil je novinarjem povedal, da se je nesreča zgodila, ko je bila ekipa grških humanitarnih delavcev na poti iz Bengazija v 300 kilometrov oddaljeno Derno. Njihov avtobus je trčil v avtomobil, v katerem je bila libijska družina.

V avtomobilu so umrli trije potniki, dva pa sta bila huje poškodovana, je dejal minister a novinarski konferenci v Derni. Povedal je še, da je bilo v grški ekipi 19 ljudi, med njimi so štirje umrli, ostalih 15 pa je bilo poškodovanih. "Stanje osmih je stabilno, stanje ostalih sedmih pa kritično," je pojasnil.

Generalštab grške vojske je v nedeljo pozno zvečer potrdil nesrečo, vendar je navedel, da so umrli trije člani grške humanitarne misije v Libiji, dva pa sta pogrešana. Sporočil je še, da se bo grško osebje vrnilo v domovino.

Dodali so, da ni jasno, kaj natančno se je zgodilo, in da incident preučujejo v sodelovanju z Libijo.

Grčija je v nedeljo zjutraj poslala humanitarno pomoč na območja Libije, ki so jih prizadele uničujoče poplave, s čimer je izrazila solidarnost z Libijci. Pomoč je bila v obliki zdravstvenega in negovalnega osebja, medicinskih pripomočkov in hrane.


Najbolj brano