V nesreči kabinske žičnice v Antalyi en mrtev in več ranjenih

V nesreči kabinske žičnice v turškem sredozemskem letovišču Antalya je v petek zvečer umrl en človek, deset pa je poškodovanih. Žičnico so zaustavili, šele po skoraj 24 urah pa so uspeli rešiti vse potnike, ki so obtičali v kabinah več metrov nad tlemi.

ANTALYJA > Ena od kabin žičnice Sarisu-Tünektepe je trčila v podrt steber ter skupaj s potniki zgrmela na skalnata tla. Nesreča se je pripetila okoli 18. ure, poškodovanih pa je najmanj 10 ljudi.

Skupaj je več metrov nad tlemi obviselo 25 kabin s 174 potniki, med katerimi je bilo tudi več otrok. Kot je popoldne sporočil vodja turške javne agencije za obvladovanje nesreč Okay Memis, so vse uspešno evakuirali v "zelo nevarni operaciji".

Pojasnil je še, da je do nesreče, kot kaže, prišlo zaradi zloma mehanizma na vrhu stebra žičnice, verjetno vijaka.

Po navedbah oblasti je v reševalni akciji sodelovalo sedem helikopterjev in več kot 600 reševalcev. Pomagali so si tudi z dvigalom z dvižno košaro.

Oblasti so uvedle preiskavo dogodka, je sporočilo turško pravosodno ministrstvo.

Žičnica povezuje središče Antalye, ki je priljubljena turistična destinacija, s hribom Tünektepe. Delovati naj bi začela leta 2017, dolga pa je 1,7 kilometra. V vsaki od skupaj kabin je prostora za šest ljudi.


Najbolj brano