Mrtvi in ranjeni v izraelskih napadih v Gazi in na Zahodnem bregu

Izrael je ponoči nadaljeval z napadi na Gazo, v katerih je bilo ubitih najmanj pet ljudi, številni so ranjeni. V senci tamkajšnje ofenzive pa so izraelske okupacijske sile izvedle nove smrtonosne racije na Zahodnem bregu.

GAZA > Kljub mednarodnim pozivom k ustavitvi nasilja v Gazi, izraelska vojska nadaljuje zračne in kopenske operacije v uničeni enklavi, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Izrael je v zadnjih desetih dneh civilistom odredil umik iz petih območij na jugu in severu Gaze. Kot navaja Urad ZN za usklajevanje humanitarnih zadev (Ocha), so izraelske sile v zadnjih sedmih mesecih od začetka ofenzive Palestince pozvale k umiku z 78 odstotkov skupnega ozemlja enklave. Kot pa opozarjajo ZN, so tudi domnevno varna območja podvržena napadom. Skupno je bilo med izraelsko ofenzivo doslej ubitih najmanj 35.233 Palestincev. Izrael je v tem času izgubil 278 vojakov.

Razmere ostajajo napete tudi na zasedenem Zahodnem bregu, od koder poročajo o številnih izraelskih racijah palestinskih mest in vasi.

V kraju Tulkarm so pod streli izraelske vojske padli trije mladi moški, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje. S tem je število smrtnih žrtev nasilja okupacijskih sil in izraelskih naseljencev od 7. oktobra lani na Zahodnem bregu preseglo številko 500, navaja francoska tiskovna agencija AFP.


Najbolj brano