Grška obalna straža rešila več kot 90 migrantov

Grška obalna straža je danes sporočila, da je v bližini pristaniškega mesta Kalamata rešila 93 migrantov, potem ko je agencija Frontex grške oblasti v torek zvečer opozorila na čoln z migranti, ki se je približno 75 kilometrov od grške obale znašel v težavah.

KALAMATA > Migrante bodo po končani reševalni akciji z jadrnico, tankerjem in plovili obalne straže še danes prepeljali v pristaniško mesto Kalamata, je poročala grška državna televizija ERT, ki se sklicuje na obalno stražo.

Tihotapske tolpe pogosto skušajo migrante iz Turčije ter držav severne Afrike in Bližnjega vzhoda s čolni prepeljati v države EU - najpogosteje v Grčijo, Italijo ali na Ciper. Med plovbo večkrat prihaja do težav zaradi poškodovanih motorjev, puščanja in drugih okvar na plovilih.

Prečkanje Sredozemlja s pomočjo omenjenih plovil, ki so pogosto tudi neprimerna za plovbo, večkrat privede tudi do smrtonosnih nesreč. Sredi junija je denimo pred grško obalo umrlo več sto ljudi, ko se je v Jonskem morju prevrnila in potonila tovorna ladja z migranti.


Najbolj brano