Črno goro stresel potres

Črno goro je na območju blizu meje z Bosno in Hercegovino v torek zvečer stresel potres z močjo 4,3, so danes sporočili z državnega zavoda za hidrometeorologijo in seizmologijo. Popoldne je sledil še en potres z močjo 4,7. Poročil o večji škodi ali ranjenih doslej ni bilo. Potresa so čutili tudi v nekaterih mestih v BiH in na jugu Hrvaške.

PODGORICA > Prvi potres se je po podatkih Evropskega mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) zgodil v torek ob 21.07. EMSC navaja, da je bila magnituda potresa v globini devetih kilometrov 4,0.

Središče potresa je bilo nedaleč od vasi Čarađe na zahodu države, okrog 32 kilometrov od drugega največjega črnogorskega mesta Nikšić.

Drugi potres je po podatkih EMSC sledil danes ob 12.40. Žarišče potresa je bilo 31 kilometrov od Nikšića v globini desetih kilometrov.

To območje je potres z magnitudo 5,4 stresel že pred dvema tednoma in povzročil manjšo gmotno škodo na območju žarišča potresa.

Črno goro je aprila leta 1979 prizadel katastrofalen potres z magnitudo 7, v katerem je življenje izgubilo 136 ljudi, od tega 101 v Črni gori in 35 v Albaniji.


Najbolj brano