Zmagovalec povprečno 111 km/h

Včeraj je v konkurenci dirkačev slovenskega državnega prvenstva na gorsko hitrostni avtomobilistični dirki Lučine zmagal Vladimir Stanković, drugi pa je bil Pivčan Milan Bubnič.

Pivčan Milan Bubnič je včeraj zmagal v konkurenci voznikov 
slovenskega prvenstva. Foto: Igor Mušič
Pivčan Milan Bubnič je včeraj zmagal v konkurenci voznikov slovenskega prvenstva. Foto: Igor Mušič

TODRAŽ > Po dveh vožnjah na štiri kilometre dolgem gorenjskem klancu od Todraža do 200 višinskih metrov višje ležečih Lučin se je skozi serpentine četrte dirke državnega prvenstva avtomobilistov v gorsko hitrostni vožnji v konkurenci 92 dirkačev najhitreje prebil član društva prireditelja, ljubljanskega AMD Zvezda, Vladimir Stanković s prototipom - lola b 09. Skozi ovinke je drvel z več kot 111 kilometri na uro. Stanković je sicer nastopil izven konkurence za točke državnega prvenstva. Drugo mesto absolutno je zasedel branilec naslova državnega prvaka, Pivčan Milan Bubnič z lancio delto HF integrale (AMD Slovenija avto Ljubljana), ki je dosegel povprečno hitrost skoraj 103 kilometre na uro. Bubnič je bil najhitrejši med vozniki, licenciranimi v slovenskem državnem prvenstvu.

Drugo mesto v razvrstitvi za slovensko DP je zasedel v našem prvenstvu licencirani Avstrijec Gerald Glinzner s porschejem 911 GT3 cup, bron pa je pripadel Maticu Kogeju z mitsubishijem lancerjem evo 9 (Dirkalno društvo R Idrija) . V diviziji ena, kjer je slavil Matevž Čuden (AMK Atom Vrhnika) z renaultovim cliom, se je s tretjim mestom izkazal novogoriški voznik Igor Žbogar s peugeotom 207 S 2000 (AMD Slovenija avto) Ljubljana). Na Primorsko je prišlo še srebrno odličje v konkurenci voznikov do 23. leta starosti. Veselil se ga je Mark Žgavec (AMD Gorica, citroen C2 R2) Najboljši je bil Aleksander Buh (Slovenija avto, peugeot 205)

Peta dirka državnega prvenstva bo 29. avgusta, na Šembijah nad Ilirsko Bistrico.


Najbolj brano