Zahteven prvi regatni dan na svetovnem prvenstvu za formulo kite

Prvi regatni dan svetovnega prvenstva formule kite v Hyeresu je jadralce izzval z zahtevnimi vremenskimi razmerami. Veter je bil nestanoviten, tako po smeri kot po moči, in se je gibal od 10 do 12, v sunkih pa vse do 25 vozlov. Vmes je bilo tudi nekaj dežja, in jadralci so morali med regatami pogosto menjati opremo.

Toni Vodišek Foto: FB/Formula Kite
Toni Vodišek Foto: FB/Formula Kite

HYERES > Tako ženska kot moška flota sta včeraj odjadrali prve štiri plove. Toni Vodišek, aktualni svetovni podprvak, je začel zelo dobro in jih zaključil na četrtem, tretjem in dveh drugih mestih v skupini, po prvem dnevu je skupno sedmi. V vodstvu je aktualni svetovni prvak Singapurec Max Maeder, drugi je Brazilec Bruno Lobo, tretji pa Hrvat Martin Dolenc.

Toni Vodišek je pred prvim nastopom povedal: “Res sem ponosen, da lahko tukaj zastopam svojo državo in da bom lahko poleti v Marseillu, le uro stran od tega prizorišča, zastopal Slovenijo tudi na olimpijskih igrah. Kaj pričakujemo od svetovnega prvenstva? Najprej, da poskrbimo zase in da odpravimo vse napake. Po moje bo zmagovalec tisti, ki bo prvi odpravil vse napake. Konkurenca je tukaj daleč najvišja, tudi višja od tiste na olimpijskih igrah, saj so tukaj res vsi, iz vseh držav, kar pomeni tudi več jadralcev na državo, saj je par držav, ki imajo veliko več kot le enega dobrega kajtarja. Tukaj sem preživel cel mesec in na dosedanjih pripravah je bilo zelo pomembno, da smo trenirali v istih vodah, kot bomo zdaj tekmovali, in dobro sem se pripravil na to svetovno prvenstvo. Glavo držimo visoko in z rezultati, ki jih bomo dosegli, upamo na najboljše.”

Marina Vodišek je prve štiri plove končala na 13. in 21. mestu v skupini, v dveh plovih pa je imela DNC. Prvi dan je končala na 42. mestu.


Najbolj brano