V zadnjem krogu prve SNL je v razburljivi končnici Koper ostal brez četrtega mesta (FOTO)

S pogledom v Stožice so Koprčani na Bonifiki gostili Maribor in skušali potrditi četrto mesto, ki teoretično še prinaša igranje v evropskem pokalu. A so po v infarktni končnici v sodnikovem dodatku pristali na petem mestu, ob razveljavljenem zadetku in nato še razveljavljeni enajstmetrovki.

Matej Palčič (desno) se je od poklicnega nogometa poslovil z 
remijem, ki danes Koprčanov ni zadovoljil. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Matej Palčič (desno) se je od poklicnega nogometa poslovil z remijem, ki danes Koprčanov ni zadovoljil. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Čeprav se je Bravo zadnje čase umikal z mest, ki peljejo v evropske pokale, pa je prav v zadnjem krogu v Stožicah premagal Olimpijo in na četrtem mestu prehitel Koprčane, ki so iztržili mršav remi proti Mariboru, ki pa ni bil nezadovoljen. Točka je bila namreč vijoličastim dovolj za potrditev drugega mesta.

Slovo od kariere poklicnega igralca je bilo za Mateja Palčiča grenko, čeprav se je tekma med kluboma, v katerih je pustil največji pečat, končala z remijem.

Koper : Maribor 1:1 (1:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 1500 sodnik Šmajc (Predoslje). Strelca - 1:0 Sule (12), 1:1 Soudani (42). Koper: Koprivec, Palčič, Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Ankrah (od 82. Kočar), Vešner Tičić, Hrvatin (od 46. Lauš), Groznica, Wisdom Sule, Osuji (od 75. Tomek). Trener: Oliver Bogatinov. Maribor: Jug, Širvys, Pihler, Šoštarič Karič, Milec, Lorber (od 34. Ž. Repas), Vrhovec, Soudani (od 86. Feta), Iličić, Božić (od 67. Barišić), Beugre. Trener: Ante Šimundža. Rumeni kartoni: Sule, Ankrah, Lauš; Lorber, Iličić, Beugre.

Koprčani so povedli v 12. minuti, ko je zadel Wisdom Sule, ki je izkoristil podajo Luke Vešnerja Tičića z desne strani. Zatem je bila večkrat nevarna gostujoča naveza Iličić-Božić. Odbito žogo po prostem strelu Josipa Iličića je v zunanji del mreže poslal Marko Božić. Iličić je bil spet nevaren v 23. minuti, ko je zgrešil z dobrih desetih metrov, Božić pa je v 35. minuti žogo poslal v naročje Jana Koprivca z leve strani. Hilal Soudani je v 42. z bližine izid izenačil na 1:1 s svojim 15. golom sezone.

V drugem polčasu je izvrstno posredoval mariborski vratar Ažbe Jug po strelu Bedeja Osujija v 71. minuti, v 77. minuti pa jeVešner Tičić dobro izvedel prosti strel, vendar se je Jug spet izkazal. Deset minut pozneje je Fran Tomek žogo poslal le za malo mimo vrat.

Prav Tomek je v 95. minuti dosegel vodilni zadetek za Koper, ki bi mu zagotovil želeno četrto mesto, vendar je bil v prepovedanem položaju. Že globoko v sodnikovem podaljšku, v 98. minuti, pa je David Šmajc pokazal na belo piko, potem ko je v kazenskem prostoru padel Sule. Vendar pa so ga iz sobe VAR poklicali na ogled posnetka, po katerem je razveljavil svojo odločitev. Sodnikov dodatek je trajal kar 15 minut.


Najbolj brano