Toni Vodišek po prvem dnevu na Majorki na 14. mestu

Na 53. jadralni regati princese Sofie, ki se je začela v morju pred Palmo de Mallorco, je Koprčan Toni Vodišek po treh plovih v formuli kite na 14. mestu. Prvo regato je končal na 8. in drugo na 14. mestu, v tretji pa je zmagal.

Toni Vodišek Foto: Tomaž Primožic/FPA
Toni Vodišek Foto: Tomaž Primožic/FPA

PALMA DE MALLORCA > Mariborčan Žan Luka Zelko je v razredu lica 7 v prvi regati prehitro startal in dobil 66 točk, drugo pa končal četrti v svoji skupini in je po prvem dnevu na 102. mestu med 184 jadralci tega razreda. Lin Pletikos je v ilci 6 uvodna plova končala na 44. in 19. mestu v skupini je na 62. mestu v konkurenci 114 jadralk.

Marina Vodišek je med kajtarkami v prvem plovu zasedla 18. mesto, v drugem pa ni nastopila. Po prvem dnevu je na 19. mestu.

Zaradi precej divjih razmer na regatnih poljih, pihalo je med 20 in 28 vozli, nekateri razredi niso uspeli odjadrati predvidenih regat, med njimi tudi iQFOiL, v katerem nastopa Lina Eržen.

"Tekmovali smo po velikimi valovi, naporno je bilo, kaj takega pri nas v Kopru niti burja ne pripelje. Na to tekmo svetovnega pokala smo se prišli testirat, kaj smo se preko zime naučili, čeprav moram povedati, da te razmere niso bile niti malo podobne tistim, v katerih smo trenirali, vadili smo namreč na podobnih, kot jih pričakujemo na OI v Marseillu," je pojasnil Vodišek.

"Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, sem pa zelo zadovoljen z uvodnim dnevom, tako velikih valov mislim da še nisem videl v življenju. Cel dan je bil zabaven in na pot mi je prišlo veliko novih izzivov. Prvi dve regati nisem odvozil najbolje, končal sem ju kot 8. in 14. Pred zadnjo regato pa sem res premislil, spremenil mišljenje, saj mi v teh pogojih v prvih dveh regatah ni šlo in se odločil, da bom spet vozil kot začetnik. V tako velikih valovih sem v prvih dveh regatah veliko padal, v zadnji pa potem nisem padel, delal sem, kar je bilo pomembno, bil skoncentriran, in zmagal. To je zame res dober trening in vesel sem, da ni bilo nobene poškodbe," je dodal Vodišek.

"V prvem plovu sem startal odlično in vrhunsko držal svojo linijo, tako da sem bil takoj po startu v ospredju s prvo grupo, a ko sem po cilju prišel do regatne barke, sem videl, da sem startal prehitro. Ne smem biti jezen, zato smo tukaj, to so cilji, ki smo si jih zadali, predvsem starti in držanje linije po startu," pa je povedal Zelko.

Mariborčan je dodal: "V drugi plov sem vstopil samozavestno, imel super start, držal svojo linijo do obrata z leve strani na desno in takoj po obratu videl, da sem v prvih pet. Odjadral sem do konca skupaj s trojico, ki je končala pred mano, in končal na četrtem mestu. Čeprav sem naredil 'UFD' v prvem plovu, sem zadovoljen s svojim jadranjem in s tem, da sem uspel uresničiti cilje, ki smo si jih zadali."


Najbolj brano