Točke z Gorenjske v Posočje

Po uvodnem krogu tretje slovenske nogometne lige zahod najbolj odmeva teniški izid z Bleda. Grosuplje so natresle pol ducata zadetkov gostiteljem, ki so se v preteklih dveh sezonah neuspešno potegovali za drugo ligo, kamor se želijo vrniti Tolminci. Ti so sezono odprli z zmago v Šenčurju, Mirenci in Izolani so remizirali.

 Foto: STA
Foto: STA
Tinex Šenčur : TKK Tolmin 2:3 (1:1)

Športni park, gledalcev 150 sodnik Kovačič (Grosuplje). Strelci - 1:0 Parežanin (28), 1:1 Kravanja (31), 1:2 Debenjak (65), 2:2 Kokalj (71, 11 m), 2:3 Debenjak (74).

TKK Tolmin: Mavrič, T. Kutin (od 80. Dowlin), Šturm, Zornik, Rakušček, Kravanja (od 90. Lapanja), Lesjak, Šuligoj, Kumer, Debenjak, Perše. Trener: Jan Kragelj.

Šestica na Bledu

Izidi 1. kroga 3. SNL zahod - Bled Hirter : Grosuplje 0:6 (0:3), Žiri : Arne Tabor 0:0, Adria : Kočevje 1:1 (1:0), Primorje : Fama Vipava 2:0 (1:0), Ilirija 1911 : Elta Izola 2:2 (0:0) Svoboda Ljubljana : Sava Kranj 3:1 (2:1), Tinex Šenčur : TKK Tolmin 2:3 (1:1). Primorski pari 2. kroga, 24. avgusta - Elta Izola : Svoboda, TKK Tolmin : Ilirija, Kočevje : Primorje, Arne Tabor : Adria; 25. avgusta - Fama Vipava Tinex Šenčur.

ŠENČUR V obojestransko odprti tekmi so Tolminci ugnali enega od papirnatih kandidatov za najvišja mesta. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, priložnosti so se namreč vrstile na obeh straneh. Prvo so izkoristili gostitelji po kotu in odbitkih v kazenskem prostoru. Za izenačenje je bil Tine Kravanja spretnejši in srečnejši od domačega čuvaja mreže. Strelec izenačujočega zadetka je v drugem polčasu prispeval asistenco za prvi gol Grege Debenjaka. Sebastian Lesjak je imel nato zaključno žogo, a se je tresel le okvir Šenčurjevih vrat. Na drugi strani so gostitelji po posredovanju Tima Kutina izsilili enajstmetrovko. Rezultatsko ravnotežje pa je trajalo vsega tri minute. Za vnovično vodstvo Tolmincev, ki so na Gorenjskem pogrešali nekaj adutov, je poskrbel Debenjak. Do konca tekme bi se izid še lahko spremenil, pri čemer so bili gostje bliže povišanju vodstva kot Šenčur izenačenju. ASO

Adria : Kočevje 1:1 (1:0)

Igrišče Pri Štantu, gledalcev 150 sodnik Jerman (Marezige). Strelca - 1:0 Hlede (4, 11 m), 1:1 Babić (58).

Adria: Bon, Hlede, Umek, Kompara, Bragato (od 63. Černe), Komel (od 76. Sirk), Batič, Sirach, Torkar (od 63. Masten), Klepac (od 90. Pavlin), Godnič. Trener: Mitja Kristančič.

MIREN Gostitelji, ki še čakajo na registracijo ameriškega branilca Petrika Antala in srbskega vezista Miloša Milijaševića, so tekmo odprli po željah, z zgodnjim vodstvom iz enajstmetrovke. Nemara še bolj očiten je bil prekršek nad Giacomom Sirachom v kazenskem prostoru deset minut kasneje, a je sodniška piščalka ostala nema. Mirenci so še naprej nizali akcije, a jih tudi zapravljali. Pred vrati Kočevja je manjkalo nekaj napadalne udarnosti, s katero bi si gostitelji lahko pred nadaljevanjem priigrali udobnejšo prednost. Tako pa so bili po odmoru v polju dejavnejši gostje, ki so sicer le izjemoma zapretili. Z neodločnim posredovanjem pred zadetkom za izenačenje so jih Mirenci pravzaprav sami vrnili v igro. Pritisk domačih in gostujoče zavlačevanje nista prinesla nič otipljivega razen izključitve nad sodniškimi odločitvami in razvojem dogodkov obupanega domačega trenerja Mitje Kristančiča tik pred zaključkom tekme. ASO

Ilirija 1911 : Elta Izola 2:2 (0:0)

Stadion Ilirija, gledalcev 80 sodnik Veselič (Maribor). Strelci - 0:1 Klarić (59), 1:1 Gutić (71), 1:2 Mingotti (92), 2:2 Bosnić (94).

Elta Izola: A. Počkaj, Topić, Vežnaver, Pletikos, Terčič, Mingotti, Klarić (od 81. Vašl), Žitko (od 68. Gavrić), Bordon, Ribič (od 58. Zugan), Jerman. Trener: Damjan Počkaj.

LJUBLJANA Izolani so tik pred začetkom prvenstva registrirali kar 12 nogometašev. Precej jih je prej nosilo dres Dekanov, nekaj je izhodnih mladinskih letnikov iz Kopra, novinci so tudi iz Krvavega Potoka in Podgrada. Izolani so pri maja izpadlem drugoligašu povedli prek novinca Marka Klarića, potem ko so zaradi drugega rumenega kartona že sedem minut igrali brez Aleksa Bordona. V čvrsti tekmi so gledalci na svoj račun prišli v dolgem sodnikovem dodatku, ko sta padla dva zadetka in izključitev v domačih vrstah. V 92. minuti je dišalo po presenetljivi zmagi Izolanov, a je igranje z igralcem manj skoraj ves drugi polčas pustilo svoj pečat. Za delitev plena je še pravočasno poskrbel Kenen Bosnić. RM


Najbolj brano