Slovenski olimpijci na druženju z navijači v Kopru

Slovenijo bo na olimpijskih igrah v Parizu predstavljalo rekordnih 90 športnikov. Ti se bodo slovenski javnosti predstavili nocoj v Kopru, kjer Olimpijski komite Slovenije pripravlja uradno predstavitev ekipe.

V Koper prihajajo slovenski olimpijci. Foto: Tomaž Primožic/FPA
V Koper prihajajo slovenski olimpijci. Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Na prireditvi na Ukmarjevem trgu, ki jo bo prenašala tudi nacionalna televizija, na OKS obljubljajo druženje aktualnih olimpijcev z nekaterimi slovenskimi olimpioniki, navijači, prijatelji in vsemi podporniki ekipe, ki bo čez dobrih 14 dni začela nastope na osrednjem športnem dogodku leta 2024.

“Vračamo se v čas druženja reprezentance, kot smo to počeli pred koronskimi časi. Vračamo se med navijače in športniki bodo ponovno zažareli na odru kot si zaslužijo,” so zapisali na Olimpijskem komiteju Slovenije.

Na OKS so napovedali prihod 65 do 70 športnikov, saj bodo posamezniki zaradi tekmovalnih obveznosti in zaključnih priprav na igre na dogodku manjkali.

Najavljen je tudi prihod obeh olimpijskih prvakov iz Tokia 2021, kanuista na divjih vodah Benjamina Savška in najboljše športne plezalke na svetu Janje Garnbret, ki bosta v deželi galskih petelinov branila svoja naslova.


Najbolj brano