Slovan je v Kopru težko prišel do dveh točk

Rokometaši LL Grosista Slovana so v 4. krogu lige NLB premagali Koper z 28:27 (13:9).

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Slovan je v Kopru prišel do dveh točk, a precej težje, kot je bilo videti še na dveh tretjinah tekme, ko je imel zajetno prednost. Domači so se ob koncu vrnili in v razburljivi končnici nekajkrat izenačili, a je nazadnje zasedba s Kodeljevega le odnesla celoten izkupiček.

Slovan je prevladoval ves prvi polčas, hitro pripel do prednosti treh ali štirih golov (5:1, 8:4), prednost pa ohranil tudi ob polčasu, ko je bilo na semaforju 13:9 za gostujočo ekipo.

Ko je nato tudi v drugem deli gostom vse steklo in so naskok še povišali, največ do +7 v 41. minuti, se je zdelo, da bodo tekmo lahko mirno pripeljali do konca. A je sledil koprski preobrat, najprej so domači znižali zaostanek na 17:20, potem pa nasprotnike pri 23:23 v 53. minuti tudi ujeli.

Končnica je bila tesna in razburljiva. Domači do vodstva niso prišli, so pa trikrat izenačili, nazadnje na 27:27 v zadnji minuti, ko je zadel Andraž Kete. Na drugi strani pa je z edinim golom na tekmi zmago Slovanu prinesel Darko Stojnić.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Kete z osmimi goli, pri zmagovalcih jih je Matic Pipp dosegel devet.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, ljubljanska pa bo gostila ormoški Jeruzalem.

* Dvorana Bonifika, sodnika: Teršek, Žibert.

* Koper: Jelovčan, Poklar 6, Konjević, Đurica, Bekrić, Morato, Moljk 2, Beganović, Muminović, Groff, Zugan 2, Sanabor 1, Makuc 5, Kete 8, Breznikar 3 (2), Bratkovič.

* LL Grosist Slovan: Stegel, Balažic 4, Grojzdek, Gačević 3, Mlakar, Varga, Poje, Stojnić 1, Krbavčić, Pipp 9 (4), Kovačevič, Lipovac, Perić 4, Budja 6, Nenadić 1, Kovačec.

* Sedemmetrovke: Koper 2 (2), LL Grosist Slovan 4 (4).

* Izključitve: Koper 8, LL Grosist Slovan 10 minut.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano