Sežanci držijo korak s Trato

Tretji krog balinarske superlige je prinesel prvi poraz Zabič. Edina neporažena ostajata škofjeloška Trata in sežanska Skala, ki je v soboto slavila v Portorožu.

Sežanska Skala po zmagi na Belem Križu še kar drži korak s prvaki 
iz Škofjeloke. Foto: Simon Maljevac
Sežanska Skala po zmagi na Belem Križu še kar drži korak s prvaki iz Škofjeloke. Foto: Simon Maljevac

Derbi tretjega prvenstvenega kroga je postregel z obračunom med Trato in Zabičami, ki so Škofjo Loko zapustile poražene. Gostje so imeli kar nekaj priložnosti za boljši izkupiček, a je v prvem delu tekme v igri v krog Anton Fabec moral priznati premoč Urošu Veharju s 25:27. Gregor Moličnik je v drugem paru hitrostnega zbijanja klonil proti Luki Koklju z 31:32, v zadnji dvojki pa sta Jožko Boštjančič in Igor Šircelj s 7:6 klonila proti Tratini navezi Tadej Premru-Miha Tomše s 6:7.

Korak s Škofjeločani še naprej držijo Sežanci, ki so si pot do zmage na Belem Križu odprli v tehničnih disciplinah, kjer je do izraza prišla kakovost Gašperja in Matije Povha, Danijela Samse ter Petra Ravbarja. Z začetnih 4:4 je Skala tako pobegnila na 12:6 ter nato s solidnimi predstavami v klasičnih igrah dvoboj mirno pripeljala do konca.

Prvo zmago v sezoni so proslavili Kobjeglavci, ki so imeli kar precej dela z izkušeno zasedbo Košane. Hrast je ves dvoboj držal vodstvo v svojih rokah, a jim gostje niso pustili mirno dihati vse do zaključka tekme, ko sta domačo zmago potrdili dvojici Marko Švara-Rajko Kavčič in Žan Kocina-Mitja Petrič.

Ob Košani brez osvojene točke še naprej ostaja tudi Postojna, za katero je bil v soboto premočan gostujoči Krim. Torbarji so bili enakovredni v prvi tretjini obračuna, nato pa premalo natančni na “plahtah”, kar so Ljubljančani s pridom izkoristili in srečanje odločili v svojo korist.


Najbolj brano