Remi (še) daje upanje

Na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala so balinarji kobjeglavskega Agrochem Hrasta v Novi Gorici remizirali (11:11) proti hrvaškemu podprvaku Istri Poreč in pred povratnim dvobojem, ki bo 8. oktobra v Poreču, ohranili možnosti za napredovanje na zaključni turnir.

Marko Švara je odlično opravil nalogo v natančnem zbijanju.
Marko Švara je odlično opravil nalogo v natančnem zbijanju. 

NOVA GORICA > Dolgo pričakovanega evropskega četrtfinala kobjeglavski balinarji niso odprli po svojih željah. Ob nepopolni zasedbi so bili prisiljeni v določene kadrovske rošade, ki so gostom odprle vrata do točk v štafetnem in hitrostnem zbijanju. “Glede na razpoložljive moči smo gostom prepustili točke v tekaških disciplinah, a smo po drugi strani odlično odigrali v igri v krog in natančnem zbijanju,” je pojasnil idejni vodja aktualnih slovenskih prvakov Valter Švara. Razpoložena Jaka Štremfel in Marko Švara sta slavila v natančnem zbijanju, za vodstvo domačinov s 7:3 pa sta v igri v krog poskrbela Igor Jakopič z zmago ter Gregor Sever z remijem. Istrani so izenačili po zaslugi popolnega izkupička Bruna Kraljića in Darijana Živolića v hitrostnem zbijanju. V klasičnih igrah je dolgo kazalo, da bo zmaga vendarle ostala doma. Dvojici Marko Švara-Erik Petrič ter Jaka Štremfel-Rajko Kavčič sta s tekmeci opravili po hitrem postopku, najbližje zmagovalni točki v igri posameznikov je bil Jakopič, vendar se je Mateo Načinović v zadnjih minutah izvlekel iz njegovega primeža.

Po remiju v Novi Gorici je jasno, da bo na zaključni turnir napredoval zmagovalec povratnega dvoboja v Poreču, v primeru ponovnega neodločenega rezultata, pa bi o napredovanju odločala dodatna igra zbijanja balina in bližanja v krog.

V preostalih prvih treh četrtfinalnih tekmah je hrvaški Biston z 22:0 odpihnil črnogorsko Palmo, v italijanskem derbiju je BRB Ivrea s 15:7 ugnala La Perosino, v francoskem obračunu pa je Saint Vulbas z 12:10 premagal Balaruc Les Bains.


Najbolj brano