Rekordne številke skrivajo izjemen logistični in organizacijski zalogaj

S sinočnjimi zadnjimi tekmami se je zaključil jubilejni 30. Eurofest. Po šestih dneh igranja in druženja so se mladi športniki poslovili in večina jih je že tudi odpotovala proti domu. Nekateri so prišli od zelo daleč, danska ekipa je na poti v Koper v avtobusu preživela kar 26 ur.

Jubilejni Eurofest je minil ob zadovoljstvu rekordnega števila udeležencev iz 22 držav. Foto: BRANKO KOPRIVEC 1963
Jubilejni Eurofest je minil ob zadovoljstvu rekordnega števila udeležencev iz 22 držav. Foto: BRANKO KOPRIVEC 1963

KOPER > Letošnji evropski rokometni festival je bil izjemen logistični in organizacijski zalogaj. Namestiti je bilo treba več kot 4400 udeležencev, ki so bili nastanjeni od Belvederja nad Izolo do mladinskega zdravilišča na Debelem rtiču. Mladi športniki niso zahtevni, potrebujejo pa seveda vsaj minimalne bivalne razmere.

Naslednji korak je predstavljala logistika s transporti vseh ekip, da so lahko pravočasno prišla na prizorišča tekem. Organizatorji so uporabljali lokalne avtobusne prevoze, a organizirali tudi lastno mrežo avtobusov in kombijev, ki so prevažali udeležence, sodnike, zapisnikarje, material, vodo, … od prizorišča do prizorišča in nastanitev.

Letošnji evropski rokometni festival je bil izjemen logistični in organizacijski zalogaj. Namestiti je bilo treba več kot 4400 udeležencev, ki so bili nastanjeni od Belvederja nad Izolo do mladinskega zdravilišča na Debelem rtiču.

Da je vse potekalo, kot mora, je bilo vloženo veliko dela, vključenih je bilo veliko pridnih prostovoljcev. Sicer pa se vse začne veliko pred prihodom ekip v Koper. Sprejem prijav in urejanje namestitev namreč potekata skoraj vso leto. Nekateri udeleženci so se prehranjevali v svojih namestitvah, velika večina pa v šotoru, ki ga je organizator postavil za dvorano Bonifika in kjer so pripravljali zajtrke, kosila in večerje za udeležence in prostovoljce.

Dan pred začetkom Eurofesta se je začelo postavljanje prizorišč, sledilo je njihovo urejanje in vzdrževanje. Na igriščih je bilo obvezno tudi medicinsko osebje. Sodniki in zapisnikarji so naslednja kategorija, ki opravi ogromno dela. In seveda so potem tu še večerne prireditve, kjer je treba prizorišče prilagoditi dogodku. Za vse to je poskrbela ekipa v ozadju, ki je omogočila, da je na Eurofestu vse teklo tako, kot je treba. Veselje in zadovoljstvo udeležencev na koncu pa prirediteljem predstavlja največjo zahvalo.

Včerajšnji zadnji dan Eurofesta je bil namenjen zaključnim tekmam v predtekmovanju in potem izločilnim bojem ter finalom po posameznih kategorijah. O rezultatih več v jutrišnji številki.


Najbolj brano