Primož Roglič zmagal na dirki po Emiliji, Tadej Pogačar drugi

Slovenska kolesarska zvezdnika Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se izkazala na 106. dirki po Emiliji. Dobre 204 kilometre dolgo preizkušnjo med Carpijem in San Luco je dobil član Jumbo Visme Roglič za svojo 80. zmago v karieri, Pogačar (Uae Emirates) je bil drugi.

Primož Roglič Foto: Domen Jancic
Primož Roglič Foto: Domen Jancic

BOLOGNA > Glavnina je že več kot 10 kilometrov pred ciljem ujela zadnje ubežnike, pozneje pa se je v ospredju izoblikovala skupina devetih favoriziranih kolesarjev, ki so nato v precej taktičnem boju obračunali med sabo za zmago.

Pravočasno in najodločneje pa je nekaj sto metrov pred ciljem napadel prav zmagovalec te dirke 2019 in 2021 Roglič, ki si je nabral dovolj prednosti, da je mirno in z dvignjenima rokama prečkal ciljno črto pred Pogačarjem, Britancem Simonom Yatesom (Jayco Alula), Enricom Masom (Movistar), Kanadčanom Michaelom Woodsom (Israel - Premier Tech), Rusom Aleksandrom Vlasovom (Bora - hansgrohe), Ekvadorcem Richardom Carapazom (EF Education-EasyPost) in drugimi.

"Dirka je legendarna. Rad imam vzpon na San Luco. Zmago posvečam družini, ki me vedno podpira, v dobrih in predvsem slabih časih. Danes je sicer ni tu, ampak čutim podporo," je po dirki organizatorjem dejal Roglič, ki bo čez približno en teden sporočil, kam se bo preselil, potem ko je potrdil slovo od Jumbo Visme.


Najbolj brano