Primorski derbi pripadel Orlom

Minuli konec tedna so bili aktivni tudi košarkarji v tretji in četrti ligi. V tretji SKL je Tolmin zmagal drugič zapored, v zadnji državni ligi pa sta se v zasneženi Postojni pomerila domači KK Orli in Kras.

 Foto: STA
Foto: STA

V tretji SKL zahod se je Vrhnika po prvih porazih v sezoni, ko sta jo zapored ugnala Ajdovščina in Plama pur, vrnila na zmagovita pota. Uspešen konec tedna je tudi za tremi primorskimi moštvi, medtem ko Kopru v prvi tretjeligaški sezoni ne gre po željah. Najtesnejšo možno zmago je zabeležila Hidria na gostovanju pri VBO Ljubljana (vodi ga nekdanji reprezentant Marko Maravić), kjer je na semaforju na koncu svetilo 76:77, dvoboj pa je bil odločen v zadnjih desetinkah sekunde tekme. Zadnji napad je pripadel košarkarjem Hidrie. Po neuspelem poskusu meta na koš se je ob izenačenem izidu do žoge dokopal kapetan Blaž Bončina, nad katerim je bila 0,3 sekunde do konca narejena osebna napaka. Bončina, ki je bil z 21 točkami tudi najboljši strelec Idrijčanov, je zadel prvi prosti met, drugega pa zgrešil. Strelsko mu je z 19. točkami sledil Simon Tratnik. Vodilna Plama pur je v gosteh pred 150 gledalci premagala Logatec s 75:68. Po zelo slabi tretji četrtini Bistričanov (5:19), v kateri so gostitelji nadoknadili zaostanek, je o zmagovalcu odločalo zadnjih deset minut igre. Koper (Izak Molan 21 točk) je bil na gostovanju na Jesenicah, ki zadnje čase niso posebej v formi, prekratek za enajst točk. Po drugi zaporedni zmagi ima Tera Tolmin (Miha Rutar 20, Mitja Štremfelj 14) nekaj več upanja, da se izogne neposrednemu izpadu iz lige, še posebej zato, ker je premagala neposrednega tekmeca Gorenjo vas z 82:76

V zahodni skupini četrte SKL sta se v 11. krogu v Postojni pomerila domači KK Orli in Kras iz Dornberka. Orli so zabeležili tretjo zmago in so trenutno zaradi tekme več na četrtem mestu; Kras ima s tekmo manj štiri zmage. Končni izid je bil 73:56 (četrtine - 20:10, 16:14, 18:18, 19:14). Prve štiri ekipe se bodo v drugem delu v ligi za napredovanje z najboljšimi štirimi z vzhodnega dela borile za vstop med tretjeligaše. Bolj nervozni so bili gostitelji, ki so zaradi tehnične in nešportne napake ostali brez Danijela Mandića (8 točk). Najboljši strelec na tekmi je bil domačin Igor Deškovič z 20 točkami, tri manj jih je na drugi strani dosegel Tomas Krpan. Pri Orlih so dvomestno število točk presegli še Žiga Turk (16), Jure Premrl (13) in Aljaž Tavčar (10). Pri gostih sta desetico presegla še Danijel Ipavec (14) in Primož Lukežič (12).


Najbolj brano